Thijs van Alebeek, QC One:

"Naast im- en exporteurs maken ook steeds meer retailers en coöperaties gebruik van onze keursoftware"

Tholen - Bijna acht jaar geleden startte Thijs van Alebeek met de keurapp QC One om keur- en rijpmeesters te ondersteunen bij het inspecteren van de verschillende AGF-partijen. Al snel breidde de dienstverlening uit in Europa en inmiddels maken ook veel overzeese exporteurs, maar ook coöperaties en retailers gebruik van het systeem. "Bedrijven ervaren de voordelen om de hele keten in één systeem in kaart te hebben!"

"De afgelopen jaren zijn veel exporteurs in landen als Chili, Peru, Zuid-Afrika, maar ook de Verenigde Staten met ons systeem gaan werken. Traeceability is een belangrijke voorwaarde in de keten en die maken wij met onze oplossing veel beter inzichtelijk. Hierdoor worden ook de knelpunten op kwaliteitsgebied inzichtelijk en kunnen ketenpartijen concreet met de gegenereerde data aan de slag hoe ze hun processen voor het komende seizoen gaan verbeteren", vertelt Thijs.

"Het verzamelen van data wordt bij veel AGF-bedrijven een speerpunt, onder meer met Business Intelligence (BI)-afdelingen. Wij hebben daarop geanticipeerd met een BI-koppeling, zodat de klant zijn uniforme data kan koppelen aan data van bijvoorbeeld transport en sales. Dit wordt vormgegeven in mooie dashboards en dat wordt door gebruikers als erg waardevol ervaren", vertelt Thijs.

In de loop der jaren zijn de functionaliteiten van de app en het online platform fors uitgebreid, maar de basis voor QC One blijft dat het één groot platform blijft, waarbij iedereen met dezelfde versie werkt. "We voegen zeker klantspecifieke wensen toe, maar wel op een zodanige manier dat we het beheersbaar houden. Alle functionaliteiten zitten in één systeem, waarbij we per klant modules kunnen activeren en deactiveren."

"In de beginjaren werden we door de bestaande ERP-leveranciers nog weleens als een concurrent gezien, maar inmiddels werken we veel vaker samen. Zij zien ook dat importeurs en exporteurs behoefte hebben aan meer mogelijkheden omdat het kwaliteitsbeleid zo belangrijk is. Verschillende pakketten hebben dan inmiddels ook een koppeling met QC One", vertelt Thijs.

Re-design
Voor het komende jaar staat een re-design van het portal op de planning. "We zijn daarbij letterlijk met gebruikers mee gaan kijken naar hun wensen. Wij kunnen namelijk wel denken dat we weten wat de wensen uit de markt zijn, maar misschien beleeft een gebruiker dat wel heel anders. Vanuit daar bouwen we het design van het platform weer opnieuw op", vertelt de partner van QC One, dat dit jaar een nieuw kantoor in Barendrecht betrok.

Ook het aantal functionaliteiten zal het komende jaar weer verder uitbreiden. "We zijn bezig met het implementeren van een audit-systeem, zodat de audits voor de bekende certificeringen in QC One kunnen worden afgehandeld. Ook denken we aan een volledig klachtensysteem in het platform te integreren en tot slot zijn we met logistieke partijen, zoals het Havenbedrijf Rotterdam aan het kijken hoe we terminalinformatie aan ons platform kunnen koppelen, zodat de planning direct weet wanneer de containers uit de haven zijn vertrokken."

Terugblikkend op de afgelopen acht jaar, kijkt Thijs terug op een mooie reis. "Toen was de AGF-sector helemaal nieuw voor me. Inmiddels ben ik redelijk ingeburgerd in de processen van deze handel. Maar uitgeleerd ben je nooit. Zo zijn coöperaties en retailers weer een heel andere doelgroep dan de im- en exporteurs. Bedrijven die tijdens de Fruit Logistica in Berlijn interesse hebben in een demo, ben ik graag van dienst!"

Voor meer informatie:
QC One
Thijs van Alebeek
Mob: +31 (0)6 – 109 609 52
t.van.alebeek@QCone.com
www.QCone.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven