Nieuwe koelcontainer gemakkelijk te lossen door op te tillen van de bodem

CakeBoxx Technologies kondigde onlangs de introductie van haar nieuwe tweedelige ThermoBoxx-koelcontainers aan.

Cakeboxx Technologies ontwierp deze modellen als een tijdsbesparende en kosteneffectieve oplossing voor het verwerken van temperatuurgevoelige vracht die normaal gesproken moeilijk te laden en lossen is via conventionele containerdeuren vanwege hun afmetingen, vorm of gewicht. De mogelijkheid om zowel aan de zijkant als de bovenkant te laden en lossen, verhoogt de snelheid waarmee kan worden geladen en gelost, komt de voedselveiligheid en algehele veiligheid ten goede en voorkomt daarnaast verspilling van product. 

“Het tweedelige zogenaamde 'deck and lid'-ontwerp dat ThermoBoxx gemeen heeft met de andere CakeBoxx-containers onderscheidt ze van standaard koelcontainers omdat ze hierdoor veel beter toegankelijk zijn. Bij het laden en lossen van conventionele containers kunnen verladers de goederen alleen via de deuren in- en uitladen, wat voor veel soorten vracht een uitdaging kan zijn of in sommige gevallen ook helemaal niet aan te raden is."

"We komen veel verladers tegen waarvan de vracht in een container zou moeten passen maar hier in de praktijk niet in kan worden geladen! Het hebben van een afneembaar dak biedt de verlader een open vlak platform dat gemakkelijk vanaf boven en de zijkanten beladen kan worden. Je kunt de container naar wens beladen zonder dat er vrachtruimte verloren gaat. ThermoBoxx maakt kosteneffectief gebruik van koelcontainers mogelijk voor vracht die voorheen niet op deze manier kon worden verladen," legt Stuart Clark van CakeBoxx uit.  

"De 360-graden toegang betekent ook dat goederen beter kunnen worden vastgezet zodra ze op het dek zijn geladen, waarmee het risico op beschadiging gedurende het transport wordt verkleind. ThermoBoxx-containers zijn voorzien van een eenvoudig twistlock-systeem op alle vier de hoeken waardoor het dak snel en eenvoudig te bevestigen is. De snelheid waarmee het laden en lossen plaats kan vinden, minimaliseert het gevaar voor bederf bij het transport van versproducten, zoals groenten en fruit, maar biedt ook voordelen voor het verladen van elektronische en farmaceutische producten. De douanecontroles kunnen ook sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Hert dak wordt omhoog getild door standaard containerverwerkingsapparatuur, zoals heftrucks en reachtrucks, waardoor containerinspecties eenvoudiger zijn. Zodra het dak omhoog is getild, kun je aan alle kanten om het dek lopen en is de vracht altijd binnen handbereik, waardoor het arbeidsintensieve en tijdrovende leegmaken van de containers niet langer nodig is. Dit zorgt er mede voor dat de logistieke keten minder lang wordt onderbroken en dat is uiteraard van zeer groot belang wanneer het op peil houden van de temperatuur de hoogste prioriteit heeft. 

De ThermoBoxx-containers, die net op de markt zijn verschenen, zullen in eerste instantie in zowel een 20' als een 40' hi-cube-versie verkrijgbaar zijn. Net zoals bij alle andere modellen van CakeBoxx zullen er ook voor de nieuwe ThermoBoxx zeer binnenkort volledig aangepaste versies op de markt verschijnen, waaronder zowel 45' als 53' hi-cube-modellen. 

Voor meer informatie:

Stuart Clark
CakeBoxx Technologies
Tel: +44 (0) 1304 841026
Email: stuart@cakeboxx-technologies.com 
www.cakeboxx-technologies.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven