Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tonny Hooijmans, Oke Trading:

"Goede start champignonjaar 2020"

Tholen - De champignonmarkt is het jaar 2020 goed begonnen. "Anders kon de markt na Kerst en Nieuwjaar nog weleens inzakken, maar nu blijft de vraag gewoon lekker doorlopen", vertelt Tonny Hooijmans van Oke Trading."Vraag en aanvoer liggen mooi in balans en de prijzen van de witte champignons liggen gemiddeld rond de 1,70 euro."

"Ook de verkoop van de speciale soorten loopt goed. De verkoop van oesterzwammen loopt lekker door en de kastanjechampignons zijn de laatste weken zelfs krap geweest en dat zal de komende week ook nog niet veranderen", verwacht Tonny. "Wel hebben we in februari, onder meer door de beurs en Carnaval altijd een wat rustigere maand."

Oke Trading verkoopt de champignons hoofdzakelijk op de binnenlandse markt, Duitsland, Belgiƫ, Portugal, Frankrijk en via exporteurs naar het Midden-Oosten. Naar het Verenigd Koninkrijk verkoopt het bedrijf hoofdzakelijk Poolse champignons en daar zal volgens het handelsbedrijf ook na de Brexit niet veel aan veranderen.

"Al met al is het jaar zowel voor telers als handel goed gestart. Ook de kwaliteit en houdbaarheid van de paddenstoelen zijn goed. Wel is en blijft het aantrekken van voldoende plukkers voor de telers een groot probleem", constateert Tonny.

Ook de vraag naar plasticreducerende verpakkingen is een onderwerp dat de markt bezighoudt. "Ik stop met alle liefde mijn champignons in een kartonnen bakje. Maar dat heeft wel effect op de logistiek. Er gaan er minder in een bakje en je kunt ze daardoor niet zo hoog stapelen. Noem je dan een prijs, dan slaan klanten steil achterover. Dus zo makkelijk is het nog niet hier een oplossing voor te vinden."

Voor meer informatie:
Tonny Hooijmans
Oke Trading
T: 085-2737984
E: tonny@oketrading.nl