Live productdemonstraties Pick-and-Place Delta-robot op Fruit Logistica

"Onze robot verwerkt specifieke product ter plaatse in onze stand"

ProEx Food zal ook dit jaar aanwezig zijn op de Fruit Logistica . Na het overweldigende succes van de robot-demonstraties tijdens de Pack Expo in Las Vegas, in september, zal het bedrijf ook in Berlijn demonstraties verzorgen. 

"We zullen dagelijks tussen 15.00 en 18.00 uur onze 'Pick and Place' Delta-robot live demonstreren in onze stand E-09 in Hall 9. We nodigen bezoekers uit om hun eigen product mee te nemen om te zien hoe dit verwerkt wordt door onze machine," zegt Nick Maglio, marketingdirecteur van ProEx Food. 

Hij licht de twee belangrijkste functies van de Delta-robot toe, die voorzien is van een grijpsysteem dat door het bedrijf werd ontwikkeld en neemt de verwerking van verse suikermaïs hiervoor als voorbeeld. "De robot op de afbeelding is bedoeld voor de versmarkt en plaatst de maïskolven in kratten zodat ze gereed zijn om verpakt te worden."

"Er is ook nog andere toepassing voor suikermaïs waarbij de kolven op zagen worden geplaatst, die gebruikmaken van een camerasysteem om de meest optimale snijlengte te bepalen, waardoor onnodig productverlies vermeden wordt. Wanneer dit wordt gebruikt in combinatie met ons röntgensysteem, dan kunnen we door de kolven heen kijken zodat de robot exact weet waar de maïskorrels beginnen."

 

De robotarm levert ook een besparing op arbeid op tijdens de verwerking en het verpakken van producten en eveneens bij het palletiseren van de eindproducten. "Wij bieden verwerkers een geschikt alternatief voor de beperkte beschikbaarheid van arbeidskrachten en dit willen we hen deze week in Berlijn graag laten zien." 

Om de individuele mogelijkheden voor belangstellende partijen zo goed mogelijk te kunnen demonstreren, nodigt het bedrijf bezoekers uit om hun eigen producten mee te brengen. "Onze programmeur heeft de machine vooraf gekalibreerd zodat deze afgestemd is op producten waarvan we verwachten dat bezoekers ze mee zullen brengen, zoals appelen, paprika's, maïs, komkommers, sinaasappelen, tomaten, etc. Breng dus uw eigen product mee en zie met eigen ogen wat onze oplossingen voor u kunnen betekenen."

Ontmoet het team van ProEx Food tijdens Fruit Logistica, Hall 9, Stand E-09.

Voor meer informatie:
Nick Maglio
marketing director
ProEx Food, LLC
m: +1 414-324-0337
nickmaglio@proexfood.com
www.proexfood.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven