Regeringsraad van kanton Aargau steunt het bezwaar van Pro Natura

Abrikozen folietunnels moeten verwijderd worden

De regeringsraad van het Zwitserse kanton Aargau heeft ingestemd met een klacht van Pro Natura tegen folietunnels voor de abrikozenteelt. De tunnels moeten verwijderd worden. De folietunnels in Egliswil en Seengen liggen in een landschap van kantonale betekenis, schrijft het nieuwsagentschap SDA. Het besluit is richtinggevend voor de bescherming van akkergrond en tegen plasticlandschappen in de beschermde gebieden zoals rondom het Hallwilermeer, wordt Pro Natura geciteerd.

De telers hadden de goedkeuring voor het plaatsen van de folietunnels van de vestingsgemeentes gekregen na het nodige overleg met het kanton. Omdat ze echter niet in het publicatieblad van het kanton gepubliceerd zijn, moesten ze opnieuw en conform het recht bekeken worden. Daardoor kreeg Pro Natura de gelegenheid om de aanvraag te controleren.

Naar inzicht van Pro Natura konden de betrokken telers op de verkregen goedkeuring vertrouwen. Daarom moet de staat nu voor de gevolgen instaan, citeert het SDA de milieuorganisatie. De twee telers hadden elk 50.000 Zwitserse frank (circa 46.781 euro) geïnvesteerd.

Het kanton heeft in 2018 het project gesteund.

Bron: LID


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven