Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Verwerkingsbedrijf voorziet in eigen water en elektriciteit

Nieuw pakstation Indiase granaatappelexporteur 100% zelfvoorzienend

De Sam Agri Group, exporteur van Indiase granaatappelen, opende een derde verwerkingsfaciliteit in Nashik, India. De faciliteit beslaat 45.000 SFT (4.000 m2) en is gelegen in het centrum van de granaatappelstreek in India. Met deze nieuwe faciliteit vergroot Sam Agri zijn verwerkingscapaciteit tot meer dan 6.000 ton per jaar.

"Met de bestaande faciliteiten in Hyderabad, Bangalore en de nieuwe vestiging in Nashik, die dichter bij Mumbai Metro ligt, is Sam Agri het enige bedrijf in India dat opereert vanuit meerdere faciliteiten met toegang tot verschillende internationale luchthavens die het hele jaar door verse granaatappelen leveren aan haar klanten", legt GVK Naidu, Managing Director van Sam Agri, India, uit.

De afgelopen jaren heeft Sam Agri nauw samengewerkt met kleine telers en -organisaties in Nashik en andere regio's van Maharashtra om hen in staat te stellen te voldoen aan de Global Gap-normen en residu-vrij granaatappelfruit te telen dat geschikt is voor export naar de EU, het Verenigd Koninkrijk en andere ontwikkelde markten. Kant-en-klare verse granaatappel blijft het belangrijkste product van Sam Agri en in de loop der jaren heeft het bedrijf andere granaatappelproducten met toegevoegde waarde aan zijn assortiment toegevoegd, waaronder gedroogde granaatappel, gechocolateerde gedroogde granaatappel en vers koudgeperst granaatappelsap.

"Met export naar meer dan 25 landen en met kantoren in Zwitserland, de VAE en Hongkong zijn we marktleider op het gebied van  granaatappelproducten uit India. Met nieuwe markten zoals Australië, die binnenkort open zouden kunnen gaan voor de export van Indiase granaatappel, zal Sam Agri met zijn verhoogde capaciteit en betere logistiek nog beter in staat zijn om aan de behoeften van de klanten te voldoen", aldus Priyatham Vankayalapati, CEO van Sam Agri.

De nieuwe faciliteit in Nashik is ontworpen om duurzaam en milieuvriendelijk te zijn met 100% zelfvoorziening op het gebied van water en elektriciteit. "Het dak van de faciliteit is voorzien van zonnepanelen om 100% van de elektriciteit te genereren die nodig is voor de stroomvoorziening van het pakhuis, de koelcellen en de ondersteuningsfaciliteiten. De campus heeft een grote regenwatervijver om het regenwater van het terrein op te vangen. We hebben ook een robuust afvalbeheerprogramma om het fruitafval van de faciliteit af te breken om de mest voor de teeltbedrijven voor te bereiden. Ook alle faciliteiten zijn uitgerust met Effluent Treatment Plants om het water te behandelen en te hergebruiken," concludeert Vankayalapati.

Sam Agri neemt deel aan de Fruit Logistica. Het team is te vinden in de City Cube, stand B-08.

Voor meer informatie:
GVK Naidu
Sam Agri
+91 98480 25196
info@samagri.com 
www.samagri.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven