Be Climate

Port International levert eerste klimaatneutrale bananen aan Delhaize

Sinds begin dit jaar levert Port International wekelijks conventionele Be Climate bananen aan België. Deze bananen zijn klimaatneutraal, vanaf het land van herkomst tot aan het winkelschap. Het eerste klimaatneutrale bananenmerk in Europa is verkrijgbaar bij Delhaize, één van de grootste Belgische retailketens. 

Alle onvermijdelijke CO2-uitstoot, die wordt veroorzaakt tijdens de teelt, het verpakken en de logistiek, is van tevoren gecompenseerd door middel van gecertificeerde klimaatprojecten. Naast de conventionele bananen voor Delhaize is Port International in januari 2020 ook gestart met het wekelijks leveren van biologische klimaatneutrale bananen aan biologische winkels in Duitsland. Het merk leverde ook bananen aan drie andere Europese landen.  

Directeur Mike Port: "We zijn blij onze tienjarige samenwerking met Delhaize nu voort te kunnen zetten met deze klimaatneutrale bananen. Be Climate biedt afnemers en consumenten in heel Europa de mogelijkheid om actief en eenvoudig het klimaat te beschermen."

Consumenten kunnen de klimaatneutrale bananen makkelijk herkennen aan het Be Climate logo. Via de QR-code kunnen zij snel zien welke concrete projecten ter bescherming van het klimaat zij  hebben gesteund. Om de uitstoot te compenseren, steunt Be Climate een bosbeschermingsproject in Peru en een drinkwaterproject in Cambodja. 

Be Climate is het nieuwe klimaatneutrale merk van Port International en werd in oktober 2019 in Madrid gepresenteerd. Dit merk staat niet allen voor klimaatneutraliteit en duurzame teeltmethoden maar ook voor een uitmuntende productkwaliteit. Port International vermarkt al sinds 2017 klimaatneutrale aardbeien. Vanaf februari zullen deze aardbeien weer in Europese supermarkten verkrijgbaar zijn onder het premium merk Be Climate, evenals Be Climate- blauwe bessen en clementines. 

Port International zal aanwezig zijn op de aankomende editie van Fruit Logistica. Het team staat klaar om alle vragen te beantwoorden in hal 27, stand D-22.

 

Voor meer informatie:
Lena Serrano
Port International
Tel: +49-40-30 1000-0
Email: lena@port-international.com
www.port-international.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven