Carrefour heeft 7,5% meer jaaromzet in Roemenië

Carrefour heeft 7,5% meer jaaromzet in Roemenië
De Roemeense dochteronderneming van de Franse retailgroep Carrefour ag in 2019 zijn omzet toenemen met 7,5%, tot €2,2mld. Het resultaat kwam met name door het succes van het cash&carry discountformat Supeco. De vergelijkende winkelomzet steeg jaar op jaar met 3,6%. In het vierde kwartaal van 2019 had Carrefour Romania een omzet van €633mln. Jaar op jaar was dat een toename van 7,3%. De vergelijkende winkelomzet steeg in het vierde kwartaal met 4,5%. Ook deze toename in omzet kwam op conto van Supeco.
Bron: romania-insider.com 

België: Jumbo breidt uit in West-Vlaanderen en Limburg
Jumbo is bezig met een uitbreiding in België. De Nederlandse supermarktketen heeft toestemming voor de aanbouw van een nieuwe supermarkt gekregen in de gemeente van Heusden-Zolder in het noordoosten van België. Het bedrijf heeft nu ook concrete plannen voor zijn eerste locatie in West-Vlaanderen. De plannen voor Heusden-Zolder werden aan het begin van 2019 bekend gemaakt. Voor deze plannen is een investering nodig van €8mln. De winkel in West-Vlaanderen komt te staan in Roeselare.
Bron: retaildetail.eu 

Filipijnen: Injap Sia wil beursgang voor MerryMart-keten
De Filipijnse zakenmagnaat Edgar "Injap" Sia II wil met zijn nieuwe supermarktketen MerryMart later dit jaar een beursgang maken. De Filipijnse commissie voor effectenhandel heeft de registratieformulieren van MerryMart Consumer Corp. (MM) gepubliceerd. Edgar Sia is ook verantwoordelijk voor het merk Mang Inasal en het vastgoedbedrijf DoubleDragon. De zakenman is volgens Forbes met een netto waarde van $400mln (€363,6mln) de 28ste rijkste inwoner van de Filipijnen.
Bron: cnnphilippines.com 

VK: Amazon en Deliveroo kritisch op mededingingsautoriteit
Volgens Amazon en Deliveroo is het onderzoek van de Britse mededingingsautoriteit naar de overname van een minderheidsbelang door Amazon in Deliveroo speculatief en ongegrond. De twee bedrijven zijn van mening dat het onderzoek van de Competition and Markets Authority (CMA) naar de overname er niet in is geslaagd om enige concurrentie tussen de twee bedrijven aan het licht te brengen. Amazon was tijdens een investeringsronde voor $575mln (€522,7mln) in mei verantwoordelijk voor een aandeel van $500mln (€454,5mln). De investering wordt echter tegengehouden door de CMA in verband met zorgen omtrent de gevolgen voor de concurrentie binnen de sector.
Bron: cnbc.com 

Nederlandse supermarkten gebruiken mistmachines bij versafdelingen
Het Nederlandse bedrijf Contronics levert mistmachines aan supermarkten. De machines hebben als doel om groente en fruit langer vers te houden. Het gebruik van kunstmatige mist zorgt ervoor dat er minder groente en fruit wordt weggegooid en dat er minder plastic verpakkingsmateriaal hoeft te worden gebruikt. Albert Heijn heeft aan het begin van vorig jaar verspreid over heel Nederland de machines ingezet. Ook hebben ketens als Plus, Jumbo en Dekamarkt bij meerdere vestigingen de technologie toegepast. "In de afgelopen anderhalf jaar hebben we onze "Dry Misting"-oplossing bij meer dan 500 Nederlandse winkels geïnstalleerd", aldus Rogier Klein Sprokkelhorst van Contronics. "Zodoende is ons systeem voor de meeste consumenten in Nederland erg zichtbaar geworden."
Bron: esmmagazine.com 

Spanje: Cimcorp opent nieuw kantoor in Madrid
Cimcorp heeft een nieuwe dochteronderneming opgezet onder de naam Cimcorp Iberia. Het hoofdkantoor van Cimcorp Iberia is opgezet in Madrid, zodat Cimcorp de Spaanse markt beter van dienst kan zijn. "Ons besluit om onze aanwezigheid in Spanje uit te breiden was op dit moment een logische stap, die onze groeistrategie ondersteunt", aldus onderdirecteur Tero Peltomäki. “We hebben een goed ontwikkeld klantenbestand in Spanje. Er is hier veel vraag naar onze systemen." In de lente van 2019 kwam Cimcorp tot een overeenkomst met een waarde van meer dan €120mln met de Spaanse supermarktketen Mercadona. Cimcorp gaat bij vier nieuwe logistieke centra van Mercadona automatiseringssystemen voor versproducten installeren.
Bron: foodlogistics.com 

China: grote techbedrijven dicht wegens coronavirus
Google gaat tijdelijk zijn kantoren sluiten in China, Hong Kong en Taiwan wegens het coronavirus. Ook andere internationale techbedrijven zoals Microsoft en Amazon hebben soortgelijke maatregelen tegen het virus getroffen. "Uit voorzorg hebben we tot nader order zakelijke reizen van en naar China beperkt. We moedigen onze werknemers aan om de richtlijnen van internationale gezondheidsdiensten met betrekking tot veiligheid na te leven", aldus een woordvoerder van Amazon.
Bron: bbc.com 

Nieuw-Zeeland: Countdown wil nieuw dc opzetten
Countdown heeft plannen aangekondigd voor een nieuw distributiecentrum in Palmerston North. Ook heeft de Nieuw-Zeelandse keten een officiële datum bekend gemaakt voor het openen van een supermarkt in Awapuni. Door de twee projecten worden meer dan 100 nieuwe banen gecreëerd. 80 van deze banen zijn gerelateerd aan de supermarkt, die met volgend jaar moet zijn voltooid. Volgens Brett Ashley van Countdown is Palmerston North van cruciaal belang voor het distributienetwerk van het bedrijf. Vanuit het nieuwe logistieke centrum wordt ondersteuning verleend aan vestigingen van de ketens Countdown, FreshChoice en SuperValue in een gebied dat loopt van Gisborne tot Wellington.
Bron: stuff.co.nz 

Filipijnen: E-commerce-platform Great Deals krijgt US$12mln
Het Filipijnse e-commerce-platform Great Deals heeft voor US$12mln (PHP600mln, oftewel €10,9mln) aan financiering verkregen via het lokale investeringsbedrijf Navegar. Great Deals heeft zichzelf als doel gesteld om zich op te werken tot de Filipijnse evenknie van Chinese e-commerce-giganten als Alibaba en Baozun. Het platform zorgt voor een groot scala aan services, zoals digitale content, web design, data-analyse en de ondersteuning van chatfuncties. Ook verzorgt Great Deals voor zijn partners logistieke aspecten, zoals distributiecentra en het leveren van bestellingen. De investering wordt gebruikt om de capaciteiten op het gebied van IT, logistiek en infrastructuur te verbeteren en om nieuwe technologische oplossingen toe te passen.
Bron: insideretail.asia 

VS: Grocery Outlet verwacht sterke toename in jaaromzet
Het in Californië gevestigde Grocery Outlet Holding Corp., het moederbedrijf van de keten Grocery Outlet Bargain Market, heeft zijn resultaten voor zowel het vierde kwartaal als het gehele jaar bekend gemaakt. De netto omzet steeg in het vierde kwartaal met 12% jaar op jaar van $585,2mln naar $655,5mln (van €532,0mln naar €595,9mln). De vergelijkende winkelomzet steeg in de 13 weken voor 28 december met 5,1%. In dezelfde periode van het jaar ervoor was deze toename 4,1%. Over het gehele fiscale jaar was de netto omzet jaar op jaar gestegn met 11,9%, van $2,29mld naar ongeveer $2,56mld (van €2,08mld naar €2,33mld). Er wordt uitgegaan van een toename in vergelijkende winkelomzet van 5,2%. In het vorige jaar steeg de vergelijkende winkelomzet met 3,9%.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Lucky’s is Kroger meer dan $300mln verschuldigd
Lucky’s Market heeft een schuld uitstaan bij Kroger van meer dan $301mln (€273,6mln). Deze schuld heeft ertoe geleid dat Lucky's faillissementsbescherming moest aanvragen bij de faillissementsrechtbank van Delaware. Kroger investeerde in april 2016 in de in Colorado gevestigde supermarktketen. Sindsdien breidde Lucky's zijn winkelnetwerk uit van 17 naar 39 filialen. Toen Kroger zich in december 2019 uit het bedrijf terug trok, waren er nog plannen voor 19 andere nieuwe supermarkten.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Walmart promoot afhaaldienst tijdens Super Bowl
Walmart gaat tijdens het vermaarde sportevenement de Super Bowl zijn afhaaldienst promoten. Het bedrijf laat een reclamespot zien, die onderdeel vormt van de "Famous Visitors"-campagne. Twaalf bekende personages uit tv-series en films maken in het filmpje hun opwachting. Volgens onderdirecteur Janey Whiteside zijn kosten nog moeite gespaard voor de commercial tijdens de Super Bowl. "We zijn verheugd om de miljoenen kijkers die op de Super Bowl afstemmen te laten zien hoe onze afhaaldienst hun winkelervaring kan verbeteren".
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Raley’s werkt samen met Food Front
De Californische supermarktketen Raley's gaat samenwerken met de organisatie The Food Front. The Food Front is een overkoepelende organisatie die is opgezet vanuit het stadsbestuur van Woodland, Californië en is gericht op het ondersteunen van lokale teeltbedrijven. Door middel van de samenwerking kan Raley's lokaal geteelde en duurzame producten in het assortiment opnemen. De samenwerking werd feestelijk ingeluid met een evenement bij de Raley's-winkel in Woodland.
Bron: winsightgrocerybusiness.com 

VS: Lucky’s verkoopt winkels aan oprichters
Lucky’s Market heeft een overeenkomst gesloten met een groep die wordt geleid door de oprichters van Lucky's, Bo en Trish Sharon. De groep neemt zeven vestigingen over, die onder het merk van Lucky's in bedrijf zullen blijven. De winkels bevinden zich in Michigan, Ohio, Missouri, Florida en Colorado. Er zijn op dit moment ongeveer 600 werknemers bij deze vestigingen in dienst. De supermarktketen Lucky's werd in 2003 in Niwot, Colorado opgericht door het echtpaar Sharon. Onlangs heeft het bedrijf faillissementsbescherming aan moeten vragen. 
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven