Tomatenrobots sorteren en verpakken gelijk

Dutch Weighing Company wordt vertegenwoordiger Crux Agribotics

Crux Agribotics (Crux) heeft Dutch Weighing Company (DWC) gekozen als vertegenwoordiger van haar SortiPack-robotoplossingen aan AGF-bedrijven over de hele wereld.

SortiPack is een modulair systeem voor het automatisch wegen, sorteren en verpakken van groenten en fruit dat in 2019 door Crux Agribotics werd geïntroduceerd. SortiPack is geschikt voor de verwerking van verschillende gewassen. De optische technologie en zelflerende systemen voor weeg- en sorteeralgoritmen kunnen worden hergebruikt dankzij het modulaire ontwerp van de machine. De grijptechnologie en verwerkingsconcepten kunnen per product en verpakking worden geoptimaliseerd. 

Zelflerend
SortiPack biedt gebruikers naar eigen zeggen 'optimale flexibiliteit, verlaagt de kosten en afhankelijkheid van arbeidskrachten en stelt telers in staat hun capaciteit te verhogen omdat het systeem consistent en op een hygiënischer manier werkt en het productvolume en -gewicht per verpakking optimaliseert.'

Het systeem kan 24/7 worden gebruikt en biedt alle gegevens voor het maken van analyses of om een raming van de opbrengsten te maken. Aangezien het systeem zelflerend is, maakt het gebruik van actuele productgegevens om proactief terugkoppeling te geven met betrekking tot instellingen zodat telers de sorteerinstellingen aan kunnen passen om de opbrengsten te optimaliseren en verliezen te voorkomen.  

Groot bereik
"We zijn er trots op om onze verkoop- en servicebereik uit te breiden met Dutch Weighing Company," zegt Richard Vialle, commercieel directeur en oprichter van Crux Agribotics. "Na onze SortiPack-systemen geleverd te hebben aan telers van (vlees)tomaten en komkommers, kunnen we ons aanbod nu uitbreiden naar andere groenten- en fruitsectoren en aan een groter aantal klanten wereldwijd. In DWC hebben we een betrouwbare partner gevonden met een groot bereik en die over genoeg ervaring beschikt om klanten die willen automatiseren met robots te adviseren en ondersteunen."

DWC zal zich richten op de verkoop van SortiPack-robots voor het wegen, sorteren en verpakken van producten zoals witlof, pastinaak, zoete puntpaprika's, prei en zoete aardappelen. Wanneer klanten van DWC belangstelling hebben voor het automatiseren van het sorteer- en verpakkingsproces van andere groenten- en fruitsoorten, dan zullen DWC en Crux Agribotics nauw samenwerken om te kijken of dit kan worden gerealiseerd met dit modulaire robotconcept. De samenwerking is de afgelopen maanden tot stand gekomen tijdens de gezamenlijke ontwikkeling van een automatische weeg- en verpakkingsoplossing voor het verpakken van witlof in flowpacks en kratten. 

"We zijn er trots op dat een innovatief bedrijf zoals Crux Agribotics ons beschouwd als een verlengstuk van haar verkoop-, service- en R&D-organisatie," zegt Jan Damen, directeur van de Dutch Weighing Company. "We beschikken over een ruime ervaring en een gevestigd klantenbestand over de hele wereld. SortiPack stelt ons in staat om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar automatisering op onze doelmarkten, die aangejaagd wordt door de steeds hogere kosten en het toenemende tekort aan arbeidskrachten."

Beide bedrijven zullen aanwezig zijn tijdens de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn. Hier zal SortiPack worden gedemonstreerd in de stands van de bedrijven in hal 9.

 

Voor meer informatie:
Charlotte Jannes
One of A Kind Technologies
Tel: +31 40 747 0401
Email: Charlotte.Jannes@kindtechnologies.nl
www.oneofakindtechnologies.nl 
www.cruxagribotics.com    
 

Jan Damen
Dutch Weighing Company
Tel: +31 416 315 879
Email: info@dutchweighingcompany.com
www.dutchweighingcompany.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven