Kansen Nederlandse machineleveranciers in Indiase aardappelverwerkende industrie

Nederlandse leveranciers van aardappelverwerkingsmachines staan in de rij om te profiteren van de veelbelovende markt voor bewerkte aardappelproducten in India, nu telers in het land steeds vaker rassen telen die geschikt zijn voor de verwerking tot aardappelproducten. 

Deze interesse wordt nog verder aangewakkerd door het feit dat de federale regering de limiet voor directe buitenlandse investeringen (FDI) in de voedselverwerkende sector heeft versoepeld tot 100%, met als doel de inkomsten van telers te verdubbelen door het versterken van de verwerkende industrie. 

Tijdens de derde editie van het Global Potato Conclave in Gandhinagar vertelde het bedrijf Kiremko, marktleider op het gebied van aardappelverwerkingslijnen, plannen te hebben voor het bouwen van een machinefabriek in India. 

Kiremko-directeur Paul Oosterlaken zei dat de fabriek ergens in het noorden van India zal worden gebouwd, waar de aardappelteelt voornamelijk is geconcentreerd. "We zijn van plan om de fabriek binnen anderhalf jaar op te zetten. In de fabriek zal apparatuur worden vervaardigd voor verschillende aardappelverwerkingsprocessen."

Kiremko heeft nog geen beslissing genomen over de hoogte van de investeringen in de fabriek maar de directeur gaf aan dat deze zeker meer dan €5 tot 6 mln zullen bedragen. 

Hoewel de machinebouwer lijnen installeert met een verwerkingscapaciteit van 2,5 tot 35 ton per uur, lenen de omstandigheden in India zich het best voor een verwerkingscapaciteit van zo'n zes tot zeven ton per uur. 

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Ahmedabad werkt samen met lokale verwerkers aan het implementeren van de nieuwste technologieën die de Nederlandse fabrikanten hen kunnen bieden. Momenteel is er een Nederlandse delegatie aanwezig op het internationale congres onder leiding van Siebe Schuur, de attaché voor de Landbouw van de Nederlandse ambassade in India. 

Zoals te lezen is op thehindubusinessline.com produceert India jaarlijks zo'n 52,5 mln ton aardappelen, waarvan slechts 6% tot 7% wordt verwerkt. Nederland is marktleider binnen de wereldwijde aardappelverwerkende industrie met een percentage van zo'n 70% per jaar. In Nederland worden 7,4 mln ton aardappelen geteeld op een areaal van 160.000 hectare met een gemiddelde opbrengst van ongeveer 46 ton per hectare. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven