Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Polina Valkanova, Special Fruit

"Duidelijk tekort aan aardbeien in de markt"



Tholen – “Het Spaanse aardbeienseizoen startte in januari met kleine volumes. In december was er al veel vraag naar Spaanse aardbeien, waardoor de eerste volumes al snel door de markt geabsorbeerd waren tegen goede prijzen”, vertelt Polina Valkanova van Special Fruit. “Echter de neerslag die in Huelva eind week 5 viel, heeft een serieuze impact gehad op de beschikbaarheid van de aardbeien. Ook zijn de verwachte volumes met een week of twee vertraagd. Hierdoor is er een duidelijk tekort aan aardbeien op de markt en dit valt samen met het moment wanneer de meeste supermarkten hun Valentijn-promoties hebben gepland.”

Door de dip in de productie van Spaanse aardbeien is de vraag naar aardbeien groot, ongeacht de herkomst. “Egypte en Marokko hebben momenteel ook een nogal beperkte productie, waardoor de origines elkaar meer aanvullen dan dat ze elkaar beconcurreren. Deze situatie zal natuurlijk snel veranderen als de volumes in Spanje toenemen. Wij verwachten dat de Spaanse volumes volgende week al zullen toenemen”, aldus Polina.

“Het slechte weer in Huelva heeft naast de gevolgen voor de volumes ook effect gehad op de kwaliteit van de aardbeien. Gelukkig hebben onze Calinda-aardbeien veel minder kwaliteitsproblemen dan andere rassen. Steeds meer klanten zijn overtuigd van de smaak van de Calinda, waardoor de vraag toeneemt. Special Fruit is samen met veredelingspartner Fresh Forward constant op zoek naar nieuwe rassen, maar het is moeilijk om Calinda te overtreffen”, besluit Polina.

Voor meer informatie:
Polina Valkanova
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
info@specialfruit.be    
www.specialfruit.be