Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Heegsma over lastige wortelmarkt:

"Van hitte en droogte krijg je stemming in de peenhandel maar van nattigheid en kwalitatief matig product juist niet"

Tholen - Op de wortelmarkt is de stemming weleens beter geweest. "De natte herfst heeft de bewaarkwaliteit geen goed gedaan. Kwalitatief zorgt dat op dit moment voor de nodige trammelant. Veel proefspoelingen van partijen die in het najaar zijn binnen gereden leverden een negatieve verrassing op", vertelt Kees Heegsma van de gelijknamige vollegrondsgroentenhandel uit Lemmer.

"Het lastige is nu dat je veel partijen op de markt krijgt die mensen willen opruimen. Ook de ons omliggende productielanden als Duitsland, België en Frankrijk hebben daar last van. Duitsland is normaal één van onze grootste afnemers, maar is nu maar heel beperkt aan de markt", zegt Kees. "Er zijn wel goede partijen, maar die zitten op een zodanig prijsniveau dat de bewaarkosten momenteel niet vergoed worden, dus mensen zijn niet zo in om zaken te doen."

Wordt er voor kwalitatief goede peen veldgewas 10 tot 13 cent betaald, de prijs van de partijen met een gebrekje liggen daar nog enkele centen onder. "De kosten worden niet gedekt. In de koelhuizen is netto minder volume aanwezig, maar voor stemming zorgt dit niet. We zitten in een lastig parket. Van hitte en droogte krijg je stemming, maar met product waarvan de kwaliteit tegenvalt, worden afnemers alleen maar argwanender."

Voor meer informatie:
Heegsma BV
Kees Heegsma
Straatweg 74
8531 PZ Lemmer
T +31(0)514 56 92 24
F +31(0)514 56 93 97
M 06 53 24 48 28
E info@heegsmabv.nl
W www.heegsmabv.nl