Green SuperFood

Nieuw avocadopakstation in Colombia geopend

Het Colombiaanse departement Quindío is een belangrijk teeltgebied voor de Hass avocado (ongeveer 3.000 hectare) en de Tahiti limes (ongeveer 1.500 hectare).

Met het oog op de export van Hass avocado’s heeft het teelt- en afzetbedrijf van vers fruit Green SuperFood op 28 januari een hightech pakstation ingehuldigd op het grondgebied van de gemeente La Tebaida.

Mauricio López, commercieel verantwoordelijke binnen het bedrijf, zegt dat het pakstation in de regio ongetwijfeld een bijdrage zal leveren aan de uitbreiding van de kennis over de behandeling van het fruit voor exportdoeleinden.

“Het pakstation, met een oppervlakte van 3.500 m², is uitgerust met ultramoderne technologische apparatuur met een capaciteit om 18.000 ton fruit per jaar te verwerken. Er zijn ook koelcellen en opslagcapaciteit voor 10 containers,” voegt López toe.

De opening van de verpakkingsfabriek zal ook meerdere voordelen opleveren voor de telers in de streek en de families van El Quindío. Met de komst van de nieuwe installatie worden er immers 235 directe en indirecte banen geschapen, zowel in de fabriek als op het land, waardoor de levenskwaliteit van veel families in de buurt er op vooruit zal gaan.

Technologie uit Nieuw-Zeeland
Met als doel een van de toonaangevende bedrijven te worden in de teelt en afzet van Hass avocado’s in Colombia en Zuid-Amerika, heeft het bedrijf spitstechnologie geïnstalleerd, zowel in het nieuwe pakstation als op de eigen percelen.

"In het nieuwe pakstation wordt de Compac sorteerder gebruikt, die niet alleen sorteert op gewicht, maar met zijn sorteringssysteem ook het verpakkingsproces een handje helpt", zegt Sebastian Londoño, manager van Agrosermaq, officiële verdeler van Sienz en Compac in Colombia. Het bedrijf ontwerpt en levert ook sorteerlijnen op in Colombia.

Dankzij dit nieuwe pakstation blijft de avocadosector van de regio goed op weg om de internationale markten te veroveren met een product van uitstekende kwaliteit.

Voor meer informatie:

Green SuperFood
Tel: +57 3176622450
contacto@greensuperfood.co
www.greensuperfood.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven