Indiase aardappelteelt is in meer dan tien jaar tijd met 51% gestegen tot 52,5 mln ton

De Indiase aardappelteelt steeg, volgens minister van landbouw  Narendra Singh Tomar, met 51% tot 52,5 mln ton in iets meer dan decennium. De teelt bedroeg in 2008 34,7 mln ton, voegde hij eraan toe.

India is de op één na grootste aardappelproducent ter wereld, na China. Beide landen dragen samen 38% bij aan de totale wereldaardappelteelt. Tomar sprak zijn bezorgdheid uit over het verlies van de oogst en zei dat de schade aan het gewas momenteel 16% bedraagt en dat dit moet worden terug gebracht.

Deskundigen en onderzoekers zullen een uitweg moeten vinden om een hoogwaardige en ziektebestendige pootaardappel te ontwikkelen die minder water verbruikt en de uitdagingen van de opwarming van de aarde aan kan, aldus Tomar.

Hij prees de bijdragen van het in Shimla gevestigde Central Potato Research Institute voor de groei van de aardappelteelt in het land en zei dat het heeft bijgedragen aan de ontwikkeling ervan sinds de oprichting in 1949.

Het areaal is gegroeid van 0,22 mln ha in 1949 tot 2,18 mln ha nu. Ook steeg de teelt van 1,54 mln ton in 1949 naar 52,5 mln ton momenteel. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, moet de aardappelopbrengst volgens deskundigen tegen 2050 met 89% toenemen tot 711,5 mln ton.

Bron: moneycontrol.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven