Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Olaf Weiss, Weiss Fruchtimport Berlijn

"Iedereen wacht nu op meer eetrijpe ananas en een opleving van de markt"

Bij ananas is er momenteel een gespannen marktsituatie merkbaar met hoge prijzen. Er staan momenteel maar kleine hoeveelheden aan eetrijpe ananas ter beschikking, waardoor de groothandelsprijzen omhoog tenderen, meldt Olaf Weiss, directeur van Weiss Fruchtimport GmbH, op aanvraag.

De vraag naar ananas is momenteel eerder beperkt, vertelt de fruitimporteur die gevestigd is op de groothandelsmarkt in Berlijn verder. "Er is in geringe mate vraag naar groene waren en daarom zijn deze voldoende beschikbaar. Vanwege het actuele gat in de verzorging bij ananassen die al op kleur zijn, is er weliswaar sprake van onrust en vaste prijzen, maar een enorm aanbod zou men op de momenteel rustige markt toch niet kwijtraken. Iedereen wacht nu op grotere hoeveelheden aan eetrijpe ananas en een opleving van de markt", becommentarieert Olaf Weiss de momenteel rustige marktsituatie.


De firma Weiss neemt de MD2 ananas nu overwegend uit Costa Rica en van de Ivoorkust af, maar biedt sporadisch ook ananas uit Ghana aan. Tot het 'kleinere' exotisch fruit op het portfolio horen momenteel onder andere pitaya's uit Ecuador. / Foto: Weiss Fruchtimport 

Hoop op stabilisatie van de markt
Of de markt voor ananas zich in de komende weken zal stabiliseren, is sterk afhankelijk van het weer in hoofdteeltland Costa Rica, voorspelt Weiss. "Momenteel is het erg regenachtig in de teeltgebieden aldaar, wat tot leveringstekorten leidt. We hopen dus dat het weer de verzorging weer wat stabiliseert."


Nieuw gearriveerd: ananas uit Costa Rica (l) en van de Ivoorkust / Foto: Weiss Fruchtimport

Overaanbod aan ingevlogen mango's
Bij premium ingevlogen mango's is er momenteel eigenlijk sprake van een overaanbod dat te overzien is, vult Olaf aan. "Ondanks een prima kwaliteit kan er desondanks maar lastig, en deels ver onder de kostprijs van de importeurs, verkocht worden. De prijzen voor gerijpte Hass avocado's, die eigenlijk aantrokken, worden eveneens afgezwakt door een te groot aanbod voor de vraag."

Voor meer informatie:
Weiss Fruchtimport GmbH
Olaf Weiss
Beusselstraße 44 n-q
D-10553 Berlin
Tel: 030 / 39 60 93-0
Fax: 030 / 39 60 93-20
E-mail: info@weiss-frucht.de 
www.weiss.berlin/weiss-fruchtimport  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven