Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE-marktrapport KW 04 / 2020:

Kropsla beperkt beschikbaar, aanbod Spaanse ijsbergsla toegenomen

Kropsla kwam hoofdzakelijk uit België en Italië. Het aanbod was al met al beperkt. Soms was het daarom niet mogelijk om volledig aan de vraag te voldoen. Italië kon meermalen helemaal niets aanbieden, terwijl de Belgische kropsla erg goed van kwaliteit bleek, wat de prijzen opdreef. Het aanbod van Spaanse ijsbergsla nam toe, maar voldeed toch niet altijd aan de vraag, met prijsstijgingen en een vertraagde afzet als gevolg.

Kik hier voor het volledige marktrapport.

In München ontstond een brede prijsspanne als gevolg van de wisselende kwaliteit. Alleen Frankfurt meldde kortingen. In het geval van bonte sla waren het vooral de Italiaanse partijen die goedkoper werden, terwijl de prijzen voor de Franse sla constant bleven. De Franse partijen waren vaak ongeschonden en werden gretig afgenomen. De leveranciers van veldsla moesten hun aanbod in München verminderen, aangezien er minder vraag was.
Italiaanse andijvie werd tegen het weekend populairder in Keulen en München, wat de prijs in München opschroefde.

Appelen
De handel verliep rustig. Zoals gebruikelijk in deze tijd van het seizoen, domineerden nog steeds de binnenlandse Jonagold, Boskoop en Elstar.

Peren
De Italiaanse Abate Fetel, Santa Maria en Williams Christ beheersten de verkoop. De handel verliep rustig met nauwelijks prijsveranderingen.

Druiven
De Zuid-Afrikaanse druiven domineerden de markt. Het aanbod werd uitgebreid. Aan de vraag kon dus zonder problemen worden voldaan.

Sinaasappelen
De Spaanse Navelina domineerde de blonde sinaasappelmarkt. Uit Spanje kwamen ook Salustiana, Navelate, Navel en de eerste Lane Late. Het aanbod van de Egyptische sinaasappelen groeide.

Kleine citrus
Israëlische Orri's zijn nu op alle markten te vinden. De uitzonderlijke organoleptische kwaliteit kwam de handel ten goede.

Citroenen
Spaanse Primofiori citroenen domineerden de markt boven de Turkse Entedonato. De verkoop verliep vlot zonder grote prijsveranderingen.

Bananen
De marktsituatie leek verschillend te worden beoordeeld: enerzijds was de belangstelling niet zo slecht. Aan de andere kant hebben de lage temperaturen de vraag van de ambulante handel kennelijk vertraagd.

Bloemkool
Er waren Italiaanse, Franse, Spaanse en Belgische partijen op de markt. De kwaliteit was niet in alle gevallen zeer bijzonder. De prijzen hadden de neiging om te stijgen.

Komkommers
Met betrekking tot komkommers was de toevoer uit Spanje beperkt. Dus het aanbod nam af, waardoor prijzen stegen. Dit belemmerde echter de verkoop.

Tomaten
Spaanse, Nederlandse, Marokkaanse en Belgische partijen kwamen als eerste op de markt, die vrij rustig was. Af en toe stegen de prijzen, omdat de beschikbaarheid beperkt bleek.

Paprika's
Het Spaanse aanbod domineerde de Turkse en Marokkaanse. De handel was grillig. In Hamburg bijvoorbeeld werden gele Spaanse cultivars duurder door de beperkte voorraad.

Bron: BLE

Publicatiedatum: