Felix Molenaar:

"Het is makkelijker kopen dan verkopen op de aardappelmarkt"

Tholen - De vraag naar aardappelen is volgens aardappelhandelaar Felix Molenaar van aardappel- en groentengroothandel Molenaar uit Haarlem momenteel maar heel kalm aan. "De vraag naar kleinverpakking op de binnenlandse markt is heel rustig en er is best een groot aanbod. Je kunt heel wat meer aardappelen kopen dan verkopen."

"Daarbij hoor ik dat de export naar de verre bestemmingen wat is weggezakt. Toch zal die vraag uit het buitenland moeten komen, willen de huidige prijzen standhouden. Nu is het voordeel dat die vraag ook zomaar kan omslaan. In de landen om ons heen zijn er toch de nodige problemen geweest. Alles valt of staat met de vraag uit het buitenland. Als die mensen honger krijgen, valt de binnenlandse vraag in het niets", constateert Felix.

"Maar in mijn optiek zijn de prijzen die nu op de beurs worden genoteerd te hoog, want we hebben gewoon matige verkoopmaanden achter de rug. Er zijn weliswaar wat aardappelen blijven zitten, maar landelijk gezien is dat volume niet zo groot. De fabrieken trekken er goed aan, maar de exportvraag is heel gewoon en ook de tafelmarkt is maar rustig. De vraag naar rassen als Bildtstar en Eigenheimers loopt echt nog geen storm.

Voor meer informatie:
Fa. Molenaar
Jan van Krimpenweg 1 (hal 23)
2031 CE Haarlem
T. 023 5322173
F. 023 5340473
E. info@molenaardappelen.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven