Van den Brink breidt op huidige locatie uit met koelopslag en sorteerfaciliteiten

Begin oktober 2019 is Van den Brink B.V. begonnen met het realiseren van de uitbreiding fase 2 op de locatie Tuurdijk 43, gemeente Houten. Hierbij wordt geïnvesteerd in ammoniak gekoelde ULO cellen, een sorteerruimte/pakstation met een nieuwe sorteermachine met kwaliteitssortering, een weegbrug, kantoren en personele ruimtes. Tevens zal op de locatie huisvesting gebouwd worden voor de vaste sorteermedewerkers. Het opslag- en sorteerbedrijf is landelijk gelegen nabij de A12, centraal in het land.

Het moderne, logistieke pand is duurzaam ontworpen met een hoogwaardige afwerking. Milieubewust ondernemen wordt uitgevoerd door o.a. een uitbreiding op de al bestaande zonnepanelen, een hoge isolatiewaarde, warmteterugwinning, effectief waterverbruik en uitgebreide certificeringen.

Al tientallen jaren is Van den Brink onafhankelijk, neutraal en volledig gericht op dienstverlening. "Door een goede samenwerking en proactief te handelen, kunnen we aan de wensen en eisen van de klant voldoen. “Het familiebedrijf voelt zich zeer verantwoordelijk voor het opslaan en sorteren van producten van derden. Kwaliteit staat bovenaan” vertelt Ton van den Brink, die door zijn flexibiliteit en hoge servicegraad zich onderscheidt in de markt", aldus Jacob van der Linden.

"Doordat het opgeslagen hardfruit vanaf het begin van het jaar op de markt wordt gebracht, is er vanaf januari tot augustus koelruimte beschikbaar voor bijvoorbeeld diverse importproducten. Bedrijven die opslagruimte nodig hebben voor hun producten (gekoeld of niet gekoeld) kunnen ons natuurlijk altijd benaderen."

"Door onze eigen uitgebreide specialisatie op het gebied van precisieconditionering kan ons bedrijf het gehele jaar vele variëteiten aan AGF producten opslaan. Extra handelingen zoals ompakken, groepage, sortering of kwaliteitscontrole kunnen we voor de klant uitvoeren, zodat deze volledig ontzorgd wordt. Tevens is er straks de mogelijkheid gebruik te maken van onze nieuw geplaatste weegbrug."

Bij de bouw zijn de volgende partners betrokken: Hoogendoorn is de bouwkundige aannemer, Roma levert de celpanelen- en de koelceldeuren, Van Kempen voorziet in de koeltechniek. De CA-bewaring wordt gerealiseerd door KTI Van Dam en Van Amerongen, de elektro-installatie worden verzorgt door Van Eck Waardenburg en van Leeuwen Cothen.

In de bouwperiode kan het bedrijf alle werkzaamheden ongehinderd blijven uitvoeren. Het totale pand van ruim 9.000 m3 zal eind juli 2020 door Van den Brink geheel in gebruik worden genomen.

Voor meer informatie:
Van den Brink B.V.
Tuurdijk 43
3997 MS  ‘t Goy
T: 030-6012144
info@brinkfruit.nl
www.brinkfruit.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven