Te hoge mrl's stagneren Taiwanese import Amerikaanse blauwe bessen

In 2019 heeft Taiwan 53 zendingen van Amerikaanse tuinbouwproducten die niet aan de voedselveiligheidsnormen van de Taiwanese Food and Drug Administration (TFDA) voldeden, afgewezen of vernietigd. De TFDA maakt overtredingen openbaar op haar website wanneer zij een importeur in gebreke stelt.  

Te hoge mrl's werden genoemd als reden voor 34 van de 53 geregistreerde afwijzingen. De grootste boosdoener was fluopyram met in totaal 11 detecties op verschillende producten: blauwe bessen (5 gevallen), broccoli (3 gevallen), ui (1 geval), sla (1 geval) en fruitpoeder (1 geval).
Daarnaast werd in drie gevallen cyfluthrine op druiven gevonden.
Naast mrl's werden er in 11 geregistreerde gevallen ook overtredingen gevonden van voedseladditieven.  

Blauwe bessen waren het product met de meeste overtredingen in 2019 met zeven totale afwijzingen. De Amerikaanse blauwe bessen worden in veel van de grootste internationale retailketens in Taiwan op de markt gebracht, maar de import is gestagneerd sinds de opeenvolgende overtredingen in juli 2019 zijn begonnen.

De TFDA heeft de uitgebreide inspectielijst voor de import van levensmiddelen vanuit de Verenigde Staten in 2020 gepubliceerd. Op deze lijst staan zowel blauwe bessen als (gekoelde) uien. Alle inkomende blauwe bessen- en uienzendingen worden in 2020 onderworpen aan een 20-50% verhoogd inspectiepercentage.
De sla en de broccoli zijn van deze inspectielijst verwijderd.

Cadmium is de enige vondst van zware metalen, met zeven geregistreerde overtredingen. De cadmiumovertredingen werden gevonden in de volgende categorieën: uien (vier gevallen), levende krab (één), sla (één) en selderij (één).

Bron: USDA Taiwan 2019 Import Violations Report


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven