Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede prijzen voor Italiaanse uien

In Italië verloopt de uienafzet goed met goede prijzen en dalende voorraden. Dat wordt bevestigd door Matteo Freddi, eigenaar van een bedrijf dat is gespecialiseerd in de afzet en verwerking van uien, gelegen in de provincie Reggio Emilia.

“Er is een probleem met de bewaring en dit zorgt ervoor dat het aanbod niet overvloedig is. Hierdoor blijven de prijzen goed en stijgen ze. Ook de telers hebben goede prijzen gekregen”, zegt Freddi.

Nu, eind januari, variëren de prijzen van €0,30 tot €0,37 per kilo. De witte uien daarentegen maken een prijs van €0,50 per kilo en de rode €0,45. “Maar de voorraden en de situatie in het buitenland is niet duidelijk. Dit is de reden waarom veel winkels en groothandelaren een kleine voorraad aanleggen.” 

“Een van onze vlaggenschipactiviteiten, de Borrettana ui, heeft momenteel uitstekende prijzen. De houdbaarheid is een probleem, voor alle uien overigens, maar de afzet is goed.”

 

Voor meer informatie:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE) 
Tel.: +39 0522 679831
Fax: +39 0522 679854
Email: commerciale@cipollefreddi.it
Web: www.cipollefreddi.it 

 

Publicatiedatum: