Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Innovatief appelsap uit Italië

Kan appelsap nog opvallen tussen het aanbod op de markt? Het Italiaanse Melchiori di Predaia is ervan overtuigd dat hun appelsap dat kan. “Tijdens de Marca-beurs in Bologna hebben we ons sap gepresenteerd die voor 75% uit appel- bestaat en de overige 25% is perensap”, vertelt Alberto Corazzola.

Het bedrijf heeft zich als doel gesteld sapconcentraten te vermijden. De sappen zijn daarom gemaakt van koudgeperst vers fruit zonder toevoeging van suikers en er is een milde pasteurisatie aan te pas gekomen. Het sap wordt uitsluitend verkregen van appelen van hoge kwaliteit.

Alberto Corazzola en Marisa Melchiori

“Ons sap, met de naam La Spremuta di Mele di Lucia Maria wordt niet gefilterd en hierdoor is het rijk aan vitamines en minerale zouten. Ook blijft de geur en smaak van de appelen behouden”, voegt Corazzola toe. 

Het aandeel sap vertegenwoordigd 40% van de omzet van het bedrijf. De resterende omzet wordt vertegenwoordigd door appelazijn en cider. Het grootste deel van de cider wordt geëxporteerd naar landen in Noord-Europa, met name naar Groot-Brittannië.

Alberto Corazzola

“Om een breder scala aan producten aan te bieden, hebben we verschillende sappen met ingrediënten zoals gember en bergamot gemaakt die net dat beetje extra originaliteit geven aan de sappen. Dit is iets waar de markt steeds vaker om vraagt. Voor de verpakking gebruiken we glas en het spa wordt afgezet via de detailhandel”, concludeert de manager. 

Voor meer informatie:
Lucia Maria Melchiori S.r.l. 
Via Santa Barbara 2, Fraz. Tres 
38012 Predaia (TN) Italië
Tel.: +39 0463 468125
Email: info@luciamaria.it
Web: www.luciamaria.it 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven