Bioplastic op basis van aardappelen

Het Spaanse Kompuestos, gevestigd in Barcelona, is een producent van duurzaam plastic en heeft een bioplastic ontwikkeld dat volledig is gemaakt van aardappelzetmeel en naar verluidt in vier weken tijd biologisch afbreekbaar is.

Deze bioplastic, die deel uitmaakt van het Biokomp assortiment van Kompuestos, heeft tot doel de traditionele plastic AGF-zakken in supermarkten te vervangen en zo de koolstofvoetafdruk aanzienlijk te verminderen. Dit en drie andere producten uit het Biokomp-programma hebben naar verluidt het "OK Compost"-label van TÜV Austria gekregen, dat aangeeft dat ze binnen een bepaalde periode 100% biologisch afbreekbaar zijn.

Het Biokomp assortiment is gebaseerd op biologisch afbreekbare harsen gemaakt van verschillende zetmelen die afkomstig zijn van maïs, aardappelen en verschillende graansoorten, evenals andere polymeren van recyclebare oorsprong. Volgens het bedrijf kunnen deze harsen worden verwerkt met standaard verwerkingsapparatuur.

Door grondstoffen van natuurlijke oorsprong te gebruiken, stelt Kompuestos dat dit een vermindering mogelijk maakt van zowel de afhankelijkheid van materialen van petrochemische oorsprong als van de uitstoot van broeikasgassen (met 30-80%, afhankelijk van het materiaal en de toepassing).

Packagingeurope.com citeerde Ignacio Duch, directeur van Kompuestos: "We hebben nog een lange weg te gaan, maar dit markeert het begin van het aanbieden van duurzame oplossingen. Bij Kompuestos geloven we in innovatie die gunstig is voor de samenleving en we zullen blijven werken aan dat doel".


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven