Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Poolse SoFruPak kiest voor NatureFlex-folie voor haar biologisch afbreekbare zachtfruitverpakkingen

De Poolse zachtfruitverpakker SoFruPak heeft voor de composteerbare folies van NatureFelx gekozen voor de vensters van de deksels van haar nieuwe zachtfruitverpakkingen. 

NatureFlex wordt gemaakt van houtpulp afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is TÜV Austria OK Compost-gecertificeerd en kan dus thuis worden gecomposteerd. Het materiaal voldoet ook aan de EN13432 EU-standaard voor industriële compostering. SoFruPak heeft samengewerkt met Marex om een innovatieve Cellulose Coated Cardboard technologie (CCC) te ontwikkelen die vellen golfkarton combineert met de composteerbare Futamura NatureFlex-folie. Dankzij het gebruik van deze composteerbare cellulose folie is de gehele verpakking biologisch afbreekbaar en plasticvrij en dit is een primeur op de AGF-markt. De innovatieve verpakking stelt retailers in staat om te beantwoorden aan de groeiende consumentenvraag naar biologisch afbreekbare en composteerbare alternatieven voor plastic verpakkingen. 

 

Onlangs presenteerde SoFruPak haar plasticvrije verpakking tijdens de ExpoSe 2019 in Karlsruhe, waar het bedrijf onderscheiden werd met een Innovation Award voor haar SoFruMiniPak EcoView-verpakking, die tevens is genomineerd voor de prestigieuze Fruit Logistica Innovation Award 2020.

Adam Sikorski van SoFruPak: "We hebben gekozen voor NatureFlex-folies omdat ze composteerbaar zijn en de unieke eigenschappen bezitten die wij nodig hebben voor onze dekselvensters. De hoge transparantie en glans van het folie zorgen ervoor dat de consument de kwaliteit van het verpakte fruit goed kan zien. De coating zorgt ervoor dat het fruit beschermd is tegen invloeden van buitenaf omdat perforaties niet nodig zijn. Het product is ook beschermd tegen vallen en pletten tijdens het transport naar de winkel en onderweg naar de consument thuis."

Andrzej Kornacki, salesmamager van Futamura: "Deze toepassing is een perfect voorbeeld van de mogelijkheden die NatureFlex biedt. Onze folies zijn ideaal voor AGF-verpakingen. In dit geval biedt het een innovatieve oplossing voor het beschermen van een kwetsbaar product terwijl de logistiek wordt vereenvoudigd (makkelijker stapelbaar) en de verpakking ook nog eens milieuvriendelijk is. Onze folies zijn erg populair bij biomerken omdat ze onafhankelijk  gecertificeerd zijn en ze zijn te vinden op alle plaatsen waar producenten, supermarkten en consumenten kiezen voor plasticvrije verpakkingen. 

Futamura zal als exposant aanweizig zijn op Interpack 2020 Hall 9 Stand F13

Voor meer informatie
Lynne Quincey
Futamura
Email: lynne.quincey@futamuragroup.com  
Tel: +44(0)16973 41790


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven