Peru: druivenexport +28,7%

Aan het eind van dit jaar zal Peru's druivenexport met 30,4% stijgen wegens de hoge vraag vanuit Nederland, Hong Kong en het Verenigd Koninkrijk. De sector verwacht dat de export volgend jaar met 28,7% zal stijgen, een percentage gebaseerd op de toenemende vraag vanuit het buitenland. Daarnaast zijn er ook nieuwe handelsovereenkomsten opgesteld. Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld, heeft onlangs een verdrag getekend met Peru als onderdeel van het 'Programa Oficial de Aseguramiento para la Exportación de Uva de Perú a Nueva Zelanda'. Hetzelfde gebeurde in de Verenigde Staten, waar OAG Global het seizoen 2013 voor de Peruaanse druif aankondigde.

Tussen januari en oktober steeg de druivenexport naar 151 miljoen dollar. Peru's belangrijkste buitenlandse kopers zijn: Hong Kong (20,9%), Nederland (10,7%), Rusland (9,5%) en de Verenigde Staten (7,7%).

Source: Alert@economica


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.