Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Toenemende interesse op Duitse markt"

Unieke kenmerken van Intense tomaat belicht op Fruit Logistica

De Intense tomaat zal groots worden gepresenteerd op stand van Valstar tijdens de Fruit Logistica. "Deze pruimtomaat is ideaal om te snijden vanwege zijn vaste structuur en geringe sapverlies", aldus marketing manager Henny van de Wetering. "Iedereen herkent het wel. Je snijdt een tomaat, de snijplank ligt vol met tomatensap en het plakje tomaat valt uit elkaar. Of als je ’s ochtends een vers belegde boterham met tomaat meeneemt naar het werk en alles wat je overhoudt tijdens de lunch is een kleffe boterham, nat van het sap. Maar niet met de Intense tomaat."

"Omdat de tomaat weinig sap verliest en zijn vaste structuur behoudt is hij handig voor verwerking. Ideaal voor op brood, bruschetta, salade zoals Caprese en op pizza. Je snijdt de tomaat makkelijk in fijne schijfjes of kleine blokjes en hij heeft een lekkere, frisse smaak", aldus Henny. De tomaat onderscheidt zich vanwege zijn unieke eigenschappen en mag daarom niet ontbreken in het groentenschap. Het is een goede toevoeging naast alle andere tomaten. Op de Duitse markt is het product nu een aantal jaar beschikbaar en het aantal consumenten dat deze tomaat koopt groeit nog steeds."

Uit onderzoek onder Duitse kopers van Intense is gebleken dat zij de eigenschappen bij geen andere tomaat zo overtuigend vinden als bij deze tomaat. Wat vooral positief wordt beoordeeld, is het vaste vruchtvlees wat ideaal is voor het snijden van de tomaat en het geringe sapverlies. Door deze eigenschappen blijven veel consumenten loyaal aan het merk, 87% beschouwt zichzelf dan ook als fan.

Nieuwe, duurzame verpakking
Valstar heeft een nieuwe verpakking ontwikkeld om de kenmerken van de Intense tomaat nog beter naar voren te laten komen. Onder het logo van Intense is “die Schnittfeste” toegevoegd om de vaste structuur van de tomaat te benadrukken. Ook zijn de meest gebruikte toepassingen afgebeeld en vind je een recept van de pizza en broodje terug op de verpakking. Op deze manier is het in één blik duidelijk waar de tomaat voor dient.

Het thema duurzaamheid mag natuurlijk niet ontbreken. De nieuwe verpakking bestaat voor het grootste deel uit karton, wat is gemaakt van 100% FSC gecertificeerd papier. Maar waarom dan nog een plastic venster? De reden hiervoor is deels om het product te beschermen. Daarnaast toonde het onderzoek aan dat zichtbaarheid van het product erg belangrijk is voor de consument om de conditie van de tomaat te beoordelen. Thuis komen met beschadigde tomaten zit niemand op te wachten. Het venster bestaat uit PLA folie, deze bioplastic is gemaakt van een hernieuwbare, plantaardige bron en is composteerbaar.

Op de Fruit Logistica 5, 6 en 7 februari kun je langskomen bij Valstar (Hal 3.2 - stand 27) om te proeven en de nieuwe verpakking te bekijken en wordt het snijden van de tomaat gedemonstreerd.

Voor meer informatie:
Henny van de Wetering
Valstar
ABC Westland 110
2685DB Poeldijk, Nederland
h.vandewetering@valstar.nl
www.valstar.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven