India krijgt nieuwe chipsfabriek van PepsiCo

De deelstaatregering van Uttar Pradesh maakt zich op voor een door PepsiCo voorgesteld aardappelchipsfabriek ter waarde van € 63 mln  in het Mathura-district. Het kabinet besloot om PepsiCo India Holdings Private Limited een LoC te verlenen voor het voorgestelde greenfield project in het kader van het Beleid voor de Bevordering van de Industriële Investering en de Werkgelegenheid 2017. Een LoC is een formele brief waarin de steun aan een industrieel project wordt erkend.

PepsiCo is van plan om 60.000 ton aardappelen per jaar voor de fabriek in te kopen bij lokale telers. Naar verwachting zal de fabriek medio 2021 operationeel zijn.

Ondertussen besliste het kabinet ook een andere LoC  toe te kennen aan Triveni Engineering and Industries voor de door dit bedrijf voorgestelde distilleerderij in het Bulandshahr district. Deze twee projecten zullen naar verwachting ongeveer 1.300 nieuwe banen opleveren.

Volgens een artikel op business-standard.com merkte een woordvoerder van de deelstaatregering op dat de ontwikkeling de bedrijfsactiviteiten in Uttar Pradesh zal stimuleren en de tuinbouw- en voedingsbewerkende sector zal bevorderen, wat telers ten goede komt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven