Top-vijf voedseltrends in de Verenigde Arabische Emiraten

Truebell, een bekende importeur van consumentenproducten met haar hoofdkantoor in de VAE, tipt gezonde diepgevroren voedingsmiddelen, zoals Aziatische, veganistische producten, vleesvervangers, lokale en biologische AGF en collageenrijke en glutenvrije dranken als de belangrijkste trendproducten voor 2020. 

De afgelopen decennia hebben de Verenigde Arabische Emiraten zich ontwikkeld tot een smeltkroes van nationaliteiten. Truebell streeft ernaar haar huidige en toekomstige inkoop af te stemmen op deze nieuwe trends. 

Uit een rapport van Mordor Intelligence blijkt dat het segment diepgevroren voedingsmiddelen in de VAE een sterke groei heeft doorgemaakt. De verwachting is dat de markt voor deze producten in de periode 2019-2024 op een gemiddelde jaarlijkse groei van 9,3% zal kunnen rekenen. 

"Om aan deze sterk groeiende vraag te kunnen blijven beantwoorden, heeft onze foodafdeling vorig jaar een breed scala aan diepgevroren producten toegevoegd," zegt Bhushant J. Gandhi van Truebell. 

"De vraag naar gemaksproducten en de groeiende populatie millennials zijn de grootste aanjagers van deze groei in deze regio, waar het besteedbare inkomen stijgt en steeds meer vrouwen op de arbeidsmarkt actief zijn," voegt hij eraan toe. 

De 3,1 mln tellende bevolking van Dubai wordt momenteel gevormd door 2,9 mln expats. Zo'n 85% van deze expats is afkomstig uit Azië, en dan voornamelijk uit India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka en de Filipijnen, zo blijkt uit recente cijfers van het Statistiekbureau in Dubai. De afgelopen jaren is het aantal expats uit China, Japan, Maleisië en Korea echter ook fors gegroeid. 

Klik hier om het hele artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven