VK: Veggie Butchers in prijswinnende Yorkshire farm shop

Keelham Farm Shop in Skipton (VK) geeft zijn groenten nu dezelfde zorg en aandacht als zijn zorgvuldig ingekochte vlees. De bekroonde farm shop heeft een nieuwe balie geïntroduceerd die alleen in groenten handelt. De boerderijwinkel, die vorig jaar een internationale groene prijs won voor zijn innovatieve Veg Exchange, wil mensen aanmoedigen om meer groenten in hun dieet te introduceren en voedselverspilling te verminderen.

Medeoprichter Victoria Robertshaw zegt dat, hoewel vlees iets specifieks blijft voor Keelham, zij ook zien dat gewoonten van bepaalde klanten aan het veranderen zijn en dat velen meer groenten in hun maaltijden willen verwerken.Na verloop van tijd realiseerde Robertshaw zich dat mensen meer groenten willen eten, maar dat ze het tijdrovend vinden om ze te bereiden of dat ze er moeite mee hebben om er smaakvolle maaltijden van te maken.

"We zijn altijd al kampioen geweest met ons lokaal ingekocht vlees van goede kwaliteit, in nauwe samenwerking met ons vertrouwde netwerk van lokale boeren en leveranciers in de hele regio. Daarom willen we dezelfde zorg en aandacht besteden aan onze groenten, zoals onze vakbekwame vleesslachters dat aan vlees besteden."

Sinds de oprichting heeft Keelham gekeken naar manieren om klanten te helpen voedselverspilling te voorkomen door af te stappen van een bedrijfsmodel dat mensen aanmoedigt om meer te kopen dan ze nodig hebben. "We verkopen alles als een enkel item, dus je hebt geen zakken met groenten die in de koelkast liggen te bederven," legt Robertshaw uit. "Je kunt één appel, één worstje enz. kopen. Het vermindert niet alleen het afval, maar maakt het ook betaalbaar. En we doen nooit multi-buy promoties op vers voedsel." 

"We luisteren altijd naar onze klanten en zoeken naar manieren om het thuis koken te vergemakkelijken," zegt Robertshaw tegen yorkshirepost.co.uk. "Klanten vertellen ons dat ze voedselverspilling willen verminderen en dat ze de tijd willen vinden om lekker eten te bereiden, dus met de Veggie Butchers hopen we het echt makkelijk te maken voor mensen om gezondere, meer milieubewuste keuzes te maken, terwijl we de focus houden op smakelijke ingrediënten." 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven