AVI hergebruikt miljoenen plastic flessen tot fruitpunnets

De verpakkingsbranche in zijn geheel, en producenten van plastic verpakkingen in het bijzonder, moeten met hun tijd meegaan en zich aanpassen nu zowel consumenten als retailers vragen om steeds duurzamere verpakkingen voor groenten en fruit, zonder dat dit ten koste gaat van de productkwaliteit en houdbaarheid. 

Het Indiase bedrijf AVO Global Plast biedt wereldwijd een scala aan producten aan dat onder meer bestaat uit duurzame en milieuvriendelijke oplossingen, zoals rPET-folies. AVI werkt voortdurend aan het verhogen van het gehalte aan gerecyclede materialen in haar verpakkingen zonder hierbij afbreuk te doen aan de fysieke eigenschappen van de punnets. Momenteel biedt het bedrijf punnets aan die vervaardigd zijn van rPET-folies die voor 90% bestaan uit gerecycled materiaal. Deze oplossing stelt retailers en bedrijven in staat om aan de duurzaamheidseisen in Europa en elders ter wereld te beantwoorden. Alleen al in 2019 droeg AVI bij aan het recyclen van 111 mln flessen voor haar PRIME-punnetassortiment. Naast punnets van rPET vervaardigt AVI ook punnets van gecomposteerde materialen die over dezelfde eigenschappen beschikken en even sterk zijn. 

Met het oog op de duurzaamheid werkt AVI voortdurend aan het verbeteren van haar punnets om het gehalte aan plastic nog verder te verlagen en de totale CO2-voetafdruk van de verpakking te verkleinen. 

Sealverpakking
Veel retailketens vervangen hun clamshell-punnets door punnets met topseal, met als doel hun plasticverbruik te verlagen. Inspelend op deze wereldwijde trend heeft AVI een assortiment punnets in diverse formaten ontwikkeld zonder deksel, die geschikt zijn voor topseal- of flowwrap-verpakkingen. AVI heeft hiervoor ook geïnvesteerd in een nieuwe machine die de het mogelijk maakt het gehalte aan plastic in de punnet met 10% tot 12% te verminderen terwijl deze even sterk is als de standaard punnet. 

Steenfruit
We hebben een nieuwe serie punnets voor steenfruit geïntroduceerd (750 gram - 1 kilo). Nu de markt voor verse AGF in India steeds verder groeit, merkte AVI dat de vraag naar dit soort verpakkingen toenam en is het bedrijf uitgegroeid tot een pionier op dit terrein. De innovatief ontworpen punnets zorgen dat de inhoud vers blijft en beschermd wordt en dragen fors bij aan het voorkomen van voedselverspilling," Sukhdeep Sethi, directeur van AVI Global Plast.

 

Zachtfruit
Zachtfruit neemt overal ter wereld in populariteit toe en ook in India neemt de vraag naar zachtfruit gestaag toe. Deze fruitcategorie is echter bijzonder kwetsbaar en bederfelijk. AVI erkende de behoefte aan een innovatief ontwerp om dit product vers en beschermd te houden tot aan het moment van consumptie. 

"Naast het feit dat het product kwetsbaar is, dient het ook koel te worden bewaard. We ontwierpen daarom punnets met strategisch geplaatste ventilatieopeningen waardoor het fruit nog langer houdbaar is."

Gesneden fruit
Gesneden fruit dat in de koeling wordt bewaard of meegenomen wordt als snack, loopt gevaar blootgesteld te worden aan onhygiënische omstandigheden. AVI zag dat er dringend behoefte was aan een verpakking voor gesneden fruit die natuurlijk en hygiënisch is. AVI Global Plast ontwikkelde hiervoor een innovatief, nieuw product. Klik hier om een eerder gepubliceerd artikel over dit product te lezen. 

AVI Global Plast zal aanwezig zijn op de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn - Hall 26, Stand C-10.

Voor meer informatie:
Ankit Bhargava
AVI Global Plast Pvt. Ltd.
Tel: +91 2239 559 393
Email: ankit@avigloplast.com  
www.avigloplast.com      


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven