Softripe® stelt nieuwe kwaliteitsstandaard voor de rijping van avocado’s

Frigotec GmbH presenteert avocado's op de Fruit Logistica 2020, die zijn gerijpt met de technologie Softripe® (bekroond met de Innovation Award 2019 in zilver), na succesvolle proeven in Brazilië en Engeland.


Fruit Logistica 2019

Studies van de eerste Softripe® kamers, die speciaal werden ontwikkeld voor de rijping van de populaire voedingsrijke superfood, hebben een constant hoog niveau van fruit weergegeven. Frigotec GmbH is ervan overtuigd dat er een nieuwe kwaliteitsnorm is behaald. De resulterende avocado's worden gekenmerkt door een stevige en stabiele schil, vochtig en vettig vlees en een zoete nootachtige smaak.

Dhr. Jörg Einenkel, Managing Director van Frigotec GmbH, zegt: "Het is indrukwekkend om de kwaliteit van de Softripe® Margarida avocado's te zien en te proeven. Het vlees is zo zacht, homogeen en heerlijk!"

De positieve resultaten van Softripe® avocado's worden bereikt door middel van een drie- tot vierdaags stressvrij proces dat de natuurlijke rijping nabootst om de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid te verbeteren.

"De technische superioriteit van Softripe® vergeleken met conventionele rijpingstechnologie, is bijzonder duidelijk bij avocado's, vruchten die traditioneel moeilijk te rijpen zijn", verklaart Roland Wirth, Managing Director van Frigotec GmbH. "Softripe® rijping vindt plaats in een gesloten, gasdichte kamer, waar het via de ademhaling 'communiceert' met de vrucht zoals in de natuur. Het besturingssysteem optimaliseert vervolgens automatisch de omgeving als een reactie. Automatisering betekent ook dat geen persoon de kamer hoeft te observeren of betreden tijdens het rijpingsproces."

Softripe® is ideaal voor de rijping van avocado's, bananen, mango's, kiwi's, tomaten en persimmons. Softripe® avocado's, details van de studie en testresultaten, met inbegrip van vergelijkingen met conventioneel gerijpte vruchten, zullen worden gepresenteerd op de Frigotec GmbH Softripe stand® in hal 27/E11.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Roland Wirth
Frigotec GmbH
info@frigotec.de
www.softripe.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven