Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hoge prijzen bewaarknoflook gaven boost aan export Chinese diepgevroren knoflookproducten

“Ondanks de hoge prijzen voor Chinese knoflook in het seizoen 2019 heeft de hoge prijs van bewaarknoflook de export van diepgevroren knoflooktenen een extra impuls gegeven," zegt Jiang, manager van Huaguang. 

"Diepgevroren knoflooktenen zijn één van onze belangrijkste exportproducten. Ze worden voornamelijk geleverd aan voedselverwerkers in Europa. Diepgevroren producten kunnen lang bewaard worden en zijn daarom handig in gebruik. Ook veel cateraars maken gebruik van diepgevroren knoflook. De hoge prijs van bewaarknoflook op de Chinese markt heeft tot zekere hoogte ook effect gehad op de prijzen voor diepgevroren knoflookproducten. De prijs bedraagt momenteel €1.361 per ton en dat is wat hoger dan in dezelfde periode van voorgaande jaren," legt Jiang uit. 

"Veel importeurs van Chinese knoflookproducten in Europa, Zuid-Azië en het Midden-Oosten hebben er als gevolg van deze hogere prijzen voor gekozen om voordelige bewaarknoflook uit Iran, Egypte en Spanje te importeren en dat heeft effect gehad op de export van Chinese knoflook."

“De afgelopen jaren is de kwaliteitsinspectie van diepgevroren groentenproducten uit China in Europa aangescherpt en zijn er steeds meer certificaten vereist. Momenteel beschikken wij over de certificaten GlobalGAP, BRC, SEDEX en SMETA. Het merendeel van onze Europese klanten importeert conventionele producten en slechts een gering aantal importeert biologische producten. Onze jaarlijkse export naar Europa bedraagt zo'n 300 ton. Het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland betalen hoge prijzen voor onze diepgevroren groentenproducten. We werken op de Europese markt echter vooral met oude klanten en het aantal nieuwe klanten is nauwelijks gegroeid," zegt de manager.  

Naast diepgevroren knoflooktenen exporteert Huaguang ook gehakte knoflook, diepgevroren knoflook, asperges en okra. Het bedrijf zal aanwezig zijn op Fruit Logistica in Berlijn, Hall 5.2/Stand c-12. "We nemen al jaren aan deze vakbeurs deel en dit jaar hopen we nieuwe klanten te ontmoeten, onze producten te promoten en de banden met onze bestaande klanten verder aan te halen."

Voor meer informatie:
Contact: Manager Jiang
Company: Huaguang Group
Phone: +86 537 8877456


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven