Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moldavië stuurt 16 fruittelers en -exporteurs naar Berlijn

Fruit Producers and Exporters Association Moldova Fruct zal op 5-7 februari in Berlijn 16 telers en exporteurs naar de FRUIT LOGISTICA 2020 sturen om de aandacht te vestigen op het fruitaanbod van Moldavië - een nieuwe, kwalitatief hoogwaardige bron voor veel potentiële Europese inkopers.

Iurie Fala, directeur van Moldova Fruct: "Ons doel is om Moldavisch fruit bij potentiële klanten te promoten en de Republiek Moldavië bekendheid te geven als een leverancier van hoogwaardig en smakelijk fruit. De Europese Unie is een concurrerende markt met veel consumenten die bereid zijn om te betalen voor kwaliteitsfruit. In dit opzicht voldoen de Moldavische telers aan de strenge eisen op het gebied van levering, kwaliteit en assortiment."

Terwijl het Moldavische AGF traditioneel naar Oost-Europa en Rusland wordt gestuurd, ontdekken inkopers uit de hele wereld dat Moldavië een goed bewaard geheim is. Elk jaar voldoen meer telers aan de hoge kwaliteitsnormen en behalen ze internationale certificeringen zoals GLOBALG.A.P./GRASP en ISO22000 om beter tegemoet te komen aan nieuwe markten. Het merendeel van de deelnemers aan de FRUIT LOGISTICA 2020 is GLOBALG.A.P. gecertificeerd. Velen van hen hebben ook een GRASP-certificaat behaald en hebben deelgenomen aan een CBI-exportbegeleidingsprogramma, waarbij ze een uitgebreide marketingtraining en persoonlijke begeleiding hebben gekregen.

Moldavische druiven en pruimen worden goed afgezet in de EU en consumenten in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Mongolië en Zuid-Azië beginnen de smaak van Moldavische appelen te waarderen. Fala: "We verkennen nieuwe markten en proberen te voldoen aan nieuwe eisen in regio's waar we niet eerder aanwezig waren." 

De vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Moldavië vergemakkelijkt in toenemende mate de fruitexport naar de EU en in 2019 werden grote hoeveelheden pruimen geëxporteerd naar klanten in Duitsland en de Baltische staten.

Met meer dan 180 leden telt Moldova Fruct, een vereniging die zich inzet voor de bevordering van de tuinbouwsector in de Republiek Moldavië en voor de bevordering van de belangen van haar leden. Een belangrijk doel van de organisatie is het diversifiëren van de markten voor klasse 1 producten uit Moldavië, bestaande uit appelen, pruimen, kersen, druiven en steenvruchten.

De belangrijkste Moldavische fruittelers en -exporteurs kijken ernaar uit u te ontmoeten om te laten zien dat smaak in Moldavië het verschil maakt! U kunt de stand van Moldova Fruct bezoeken op Fruit Logisticica, in Hal 7.2B, stand B04.

Voor meer informatie:
Adrian Cojocaru
Moldova Fruct
Email:
acojocaru@moldovafruct.md www.moldovafruct.md

Publicatiedatum: