Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Verkopen met de teler ‘in control’"

Growers Finest start medio februari met verkoop aubergines van Zwinkels

Tholen – Starten met het in de markt zetten van twaalf hectare aubergines van Zwinkels Aubergine, dat is wat Growers Finest gaat doen. Sinds 1 januari dit jaar is het verkoopplatform, bedacht en opgezet door Pascal Hogervorst en de familie Zwinkels, in de lucht.

Medio februari start de productie en wordt het doel wat Pascal al een aantal jaar voor ogen had werkelijkheid. “De teler wordt steeds belangrijker in de keten en die teler, die stellen wij op een open platform centraal.”

Foto: Pascal Hogervorst met Angela en Ron Zwinkels

Op dat platform is Zwinkels Aubergine als eerste teler aangesloten. “Met twaalf hectare een serieus aandeel in de Nederlandse auberginemarkt, goed voor zo’n tien procent marktaandeel”, vertelt Pascal. “Dat is best serieus en mooi om mee te starten.”

Zwinkels Aubergine verkocht de afgelopen jaren de aubergines via andere verkooppartijen en deed dat onder het merk ‘Méditerraneé’. Dat blijft ook zo nu de teler aansluit bij Growers Finest. “Wij zijn zelf als Growers Finest geen merk. Wel komt er in een klein hoekje op de merkuiting ‘Growers Finest’ te staan.”

Het hoogste rendement uit de markt
Maar wat gaat Growers Finest dan doen voor de teler? “Verkopen, factureren, administreren en vooral een zo hoog mogelijk rendement uit de markt halen, voor de teler, waarbij wij ook goede partners nodig hebben. De teler kan ondertussen alles volgen en weet wat de prijs is en waar het product heengaat. Al is het natuurlijk ook niet zo dat ik voor elke losse verkoop een akkoord moet halen bij de teler. Je vertrouwt elkaar en de teler geeft aan of hij bijvoorbeeld voor het hoogste segment wil gaan of vooral op volume wil verkopen en standaardiseren in de teelt. Daarmee gaan wij dan in de weer, met nul geheimen, volledig transparant.”

Vanaf één locatie bij de teler
Wat zeker niet het doel is, is een extra schakel in de keten zijn. “Sterker nog, de kans is zeker aanwezig dat de keten soms juist korter wordt. In ieder geval zijn wij mans genoeg om een zeker volume goed weg te zetten, daarvan ben ik overtuigd. En dat gaan we met de aubergines vanaf één centrale locatie in ’s-Gravenzande doen, waar dat voorheen nog van meerdere locaties gebeurde.”

Telers genoeg voor een completer pakket
Ondertussen staat Pascal met zijn team te popelen om te beginnen, zeker nu er tekorten zijn in de markt. “Er is op dit moment lang niet genoeg product om aan de vraag te voldoen. Het slechte weer in Spanje zorgt voor problemen en momenteel hele hoge prijzen, tot wel meer dan twee en zelfs drie euro de kilo. Als je hoort dat er handelaren met de handen in het haar zitten omdat ze niet kunnen leveren, dan zou ik graag beginnen, maar nog even geduld.”

Geduld is overigens sowieso het toverwoord. “We beginnen met één productlijn, al zijn we wel bezig met onder andere een druiventeler. Het hoeven niet alleen kasgroenten te zijn, ook andere producten zouden we op termijn graag in de markt zetten.

Voor 2021 is de ambitie om er zeker één productlijn bij te gaan doen. Individuele telers die meer controle op de verkoop van hun product willen, maar die het aan de capaciteit ontbreekt om het zelf te doen, die zijn er genoeg. Wij zijn er voor die telers die misschien al jarenlang de ambitie hebben om zelf ‘in control’ te zijn, maar daar nooit de juiste manier voor konden vinden.”

Voor meer informatie:
Growers Finest
www.growersfinest.nl 
info@growersfinest.nl 
sales@growersfinest.nl 

+31 174 – 257 430
+31 6 – 47 01 20 97 (alleen WhatsApp)