Fotoreportage Dé Fruitteelt Vakbeurs Houten 2020

Tholen - Woensdag 22 en donderdag 23 januari was de Expo Houten weer 'the place to be' voor fruittelend Nederland. Organisatoren NFO en FruitMasters waren erg tevreden over het aantal bezoekers, dat naar verwachting uitkwam op circa 3.000 mensen uit binnen- en buitenland. Zij kwamen af op de 150 exposanten die op de beurs stonden, een recorddeelname met ongeveer 20% nieuwe exposanten..

Bij vlagen kon je over de hoofden lopen en er waren veel bezoekers die zelfs beide dagen kwamen. De bezoekers konden dan ook hun hart ophalen voor de nieuwste ontwikkelingen binnen de fruitteelt zoals spuitmachines, upgrades, nieuwe systemen en natuurlijk kregen veel nieuwe standhouders ook de nodige aandacht.​ Er hing een gemoedelijke sfeer en de stemming was erg positief doordat de prijsvorming in het fruit de laatste tijd toch een stuk verbeterd is. 

Vogelaar Vredehof was voor het eerst present op Dé Fruitteelt Vakbeurs in Houten met als grootste aandachtstrekker de nieuwe appel Magic Star die exclusief via Albert Heijn verkocht wordt.​ Oxin Growers, ontstaan uit een fusie tussen Van Nature en Best of Four, kreeg veel telers over de vloer en er was veel nieuws te ontdekken op het gebied van weegtechniek, koeling en luchtbehandeling. Ook de TU Delft was op de beurs en dat zegt wel dat er veel meer vraag is naar techniek.​ Data en meettechniek voor water, weer en bodem trok daarom ook veel aandacht, zoals bij Meeuwse Handelsonderneming en Pedak meettechniek. 

Veel van de aanwezige mechanisatiebedrijven pakten weer uit met een grote stand, met uiteraard de nieuwste modellen trekkers bij de gezamenlijke New Holland Dealers, ruwterrein heftrucks bij Van Deurzen Heftrucks en Prins Maasdijk, diverse soorten hoogwerkers, de Compact Profiline Multi strooier van Geertech, boomgaardspuiten, schoffelmachines van Reinieri en Ilmer bij ZHE Trading en de nieuwe Vario Chop versnipperaar van Perfect-Van Wamel en natuurlijk werd ingezet op de stikstof problematiek met elektrische hoogwerkers zoals Frutec en zelfs met zonnepanelen bij Agri-com.

Klik hier voor de fotoreportage

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven