Profiteren van verschillende overheidsinitiatieven

Ghanese kokosnootfederatie moet export stimuleren

De Coconut Federation of Ghana beweert te zullen profiteren van  verschillende overheidsinitiatieven om de kokosnootexport te stimuleren. De verwachte wereldwijde groei van de kokosnootsector is vastgesteld op € 13,5 mld in 2024.

De Federatie liet via de National Tree Crop Development Authority (NTCDA) weten te zullen helpen om Ghana's positie binnen de wereldwijde kokosnootsector een boost te geven door meer banen, zakelijke en bestaansmogelijkheden langs de Ghanese kokosnootwaardeketen te creëren.

Patrick Ndabiah, voorzitter van de Federatie, sprak tijdens een persbriefing en prees Nana Addo Dankwa Akufo-Addo voor de ongekende vooruitgang en de inzet voor de ontwikkeling van de Ghanese kokosnootsector.

Hij prees ook Dr. Owusu Afriyie Akoto, minister van voeding en landbouw, en Hajia Alima Mahama, minister van plaatselijk bestuur en plattelandsontwikkeling, voor de effectieve samenwerking bij de uitvoering van het programma voor de aanplant van kokospalmen voor de export, voor de plattelandsontwikkeling en voor de oprichting van de NTCDA.

De NTCDA probeert om de waardeketen van de boomgewassen te formaliseren en om effectieve regelgeving te ontwikkelen en te institutionaliseren, voornamelijk met een impuls van de Ghanese particuliere sector. Ook zal ze naar verwachting de teelt, bewerking, marketing en export van kokosnoot, palmolie, cashewnoten, mango, rubber en shea ontwikkelen en reguleren.

Ndabiah zei dat de bijdrage van de kokosnootsector aan de ontwikkeling van vele economieën een onmisbaar instrument is gebleken op het gebied van armoedebestrijding.

Bron: newsghana.com.gh


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven