Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Organto gaat ook Marokkaanse bio avocado's importeren

Organto Foods, leverancier van verse biologische groenten en fruit, heeft aangekondigd dat het een partner in Marokko heeft toegevoegd aan haar telersbestand. Hiermee breidt Organto haar avocadotoeleveringsketen voor Europese markten verder uit, die nu bestaat uit telers in Colombia, Zuid-Afrika, Mexico en Marokko.

De laatste week van december werden de eerste avocado's door de nieuwe leverancier verladen en de tweede week van januari was het fruit beschikbaar voor distributie. Dankzij de gunstige ligging van Marokko ten opzichte van Europa is Organto in staat om deze avocado's een week na de oogst en verwerking al op de markt te brengen en dat is veel sneller dan product uit Latijns-Amerika dat hier drie tot vijf weken over doet. Organto verwacht wekelijks zo'n 40.000 tot 60.000 kilo te ontvangen. De aanvoer van avocado's uit Marokko zal waarschijnlijk tot begin april 2020 duren. 

"De vraag naar avocado neemt wereldwijd steeds verder toe onder invloed van de hoge voedingswaarde van dit fruit. We zijn dan ook blij dat we onze leveranciersbestand in deze strategische groeiregio uit hebben kunnen breiden. De avocado wordt omschreven als het favoriete fruit van millennials en dit verklaart de sterke vraag," zegt Rients van der Wal, directeur van Organto Europe. "We beschouwen de avocado als een belangrijke productcategorie voor het uitbreiden van ons aanbod aan groenten en fruit en de toevoeging van deze nieuwe, strategische leveringsbron is dan ook zeer belangrijk omdat we werken aan een jaarronde aanvoer."

Het voorbije jaar heeft Organto haar platform voor biologische voeding opnieuw gepositioneerd van een asset-intensief bedrijfsmodel met één inkomstenstroom naar een multi-stream model met weinig activa. Het bedrijf heeft grote vooruitgang geboekt met het uitvoeren van haar plannen, verkocht haar verwerkingsfaciliteiten in Guatemala en sloot overeenkomsten met teeltpartners in Peru, Argentinië, Colombia, Mexico, Zimbabwe en Marokko en verwerkers en verpakkers. 

Dankzij de aanvoer van avocado's uit Marokko is Organto een stap dichter bij haar doel om de markt jaarrond van product te kunnen voorzien. 

 

Voor meer informatie:
Organto
Tel: 085-0410008
Email: info@organto.com

Publicatiedatum: