"Diepgevroren avocadoproducten zijn meer dan zes maanden houdbaar"

Nu de avocadoconsumptie wereldwijd groeit, is het logisch dat ook het marktaandeel van IQF-avocadoproducten toeneemt. Het bewaren van verse avocado's kan namelijk een behoorlijke uitdaging voor consumenten zijn.  

Volgens Ruben Larsson, oprichter van OctoFrost, bieden diepgevroren avocadoproducten de consument tal van voordelen. "Consumenten kunnen voor een hogere prijs ready-to-eat avocado's kopen maar de houdbaarheid hiervan bedraagt slechts één tot twee dagen. Helaas komt het ook vaak voor dat de avocado's bij aankoop al overrijp zijn. Een andere mogelijkheid is het kopen van een nog onrijpe avocado en deze thuis te laten rijpen. Het blijft echter vaak gissen wanneer het fruit optimaal rijp is." 

"IQF-avocadoproducten worden diepgevroren op het moment dat ze optimaal rijp zijn en worden in dozen en zakken verpakt. Dankzij de IQF-technologie van OctoFrost kunnen de rijpe avocado's direct bij de bron worden ingevroren zodat de consument gegarandeerd een product ontvangt met een volle smaak, terwijl ook de voedingswaarde, textuur, het aroma en de natuurlijke uitstraling van het fruit behouden zijn gebleven," legt Larsson uit. "De consument kan eenvoudig de benodigde hoeveelheid avocado voor de maaltijd uit de verpakkingen nemen en dit bij kamertemperatuur zo'n 15 minuten laten ontdooien waarna het fruit gereed is voor consumptie! Bovendien zijn diepgevroren avocadoproducten meer dan zes maanden houdbaar."

 

 

Larsson is van mening dat de oplossing van OctoFrost toepasbaar is voor de meeste sectoren. "Door het product te snijden bij een lagere temperatuur zal het er beter uitzien. Het ijskoude water in de OctoFrost Chillers koelt de avocado af tot minder dan 5°C, waardoor deze gelijkmatige kan worden gesneden en geschikt is om ingevroren te worden. Het maakt niet uit of de productiviteit hoog of laag is want OctoFrost biedt oplossingen aan voor zowel kleine als grote verwerkers."

"De oplossing die OctoFrost te bieden heeft, beschikt over unieke kenmerken die een goede separatie van de avocado garanderen zonder risico op beschadiging. Dit geldt voor gehalveerde en in blokjes of schijfjes gesneden avocado's," legt Larsson uit. "Met onze nieuwe technologie worden de kosten per kilo nog verder verlaagd en zijn de opbrengsten hoger dan bij soortgelijke technologieën die er op de markt zijn. We hebben klanten in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië die de voordelen van deze oplossing al hebben mogen ervaren. Zij zijn graag bereid hun ervaringen met betrekking tot het invriezen van diverse avocadorassen te delen, hoewel het ras Hass het meest wordt verwerkt."

 

Voor meer informatie:
OctoFrost Group
Email: sales@octofrost.com
www.octofrost.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven