Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Theo Kampschoer, Kampexport:

"Goede vraag naar Franse bloemkool, veilingaanvoer staat onder druk"

Tholen - De Franse bloemkool mag zich de laatste weken verheugen in een goede vraag. "Zeker de laatste weken is de Franse bloemkool veelgevraagd, onder meer door problemen met het weer in andere productielanden. Zo had de Italiaanse teelt te kampen met vorst en heeft Spanje te maken met noodweer nadat het lang te warm is geweest", constateert Theo Kampschoer van Kampexport.

"Op dit moment zijn er normale volumes Franse bloemkool te koop. Wel zien we dat er door de verschillende verkoopmethodes dagelijks minder bloemkool voor de veiling komt en er steeds meer voorverkocht wordt op jaar-, week- of dagbasis", aldus de Hollander, die vijftig jaar geleden zijn exportbedrijf opstartte in Bretagne.

Hij ziet het vervolg van het seizoen met vertrouwen tegemoet. "Ik heb niet het gevoel dat er een overproductie op ons afkomt. De industrie heeft tot op heden nog geen bloemkool gekregen en aangezien die markt leeg is, is er dus ruimte om bij geval van veel productie de markt te reguleren."

Voor meer informatie:
Kampexport
BP 78
29250 St Pol de Léon
Tel: 0033 2 98 69 28 22
Fax: 0033 2 98 29 04 04
kampexport@kampexport.com
www.kampexport.com