Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Onderzoek Albert Heijn naar gezond eten

"Gezinnen met kinderen vinden het nog een uitdaging om voldoende groenten en fruit te eten"

Januari staat van oudsher in het teken van het goede voornemen gezonder te eten. Inmiddels blijft het voor veel mensen niet bij een goed voornemen. De start van het nieuwe jaar is vooral een kwestie van de draad weer oppakken: voor 80% is gezonder eten aan de orde van de dag. Dat is niet altijd makkelijk, zeker voor gezinnen met kinderen. Dat en meer blijkt uit het onderzoek "Gezonder Eten" van Albert Heijn uitgevoerd door Blauw Research. 

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn over het onderzoek: "Steeds meer klanten realiseren zich wat eten voor je gezondheid kan betekenen. Niet alleen in januari maar het hele jaar door. Beter eten is soms een uitdaging, dat zie je ook duidelijk terug in het onderzoek. We inspireren klanten elke dag met een grote keuze in gezonde, betaalbare producten en recepten en tips voor een gezondere levensstijl. We willen onze klanten helpen om gezonder leven makkelijk en lekker te maken. Daarom besteden we in onze campagnes veel aandacht aan groenten en fruit en bieden we nu ook een gratis jaarabonnement op FoodFirst Network aan, het leefstijlplatform dat sinds een jaar onderdeel is van Albert Heijn."

Gezinnen vinden het moeilijker
Ouders zien voldoende groenten en 'eten wat de pot schaft' nog steeds als de manier om kinderen te laten wennen aan gezond te eten. In de lunchtrommel gaat vaker een volkoren boterham en fruit in plaats van koek. Maar het lukt niet altijd. Zes op de tien ouders vindt het lastig om hun kinderen gezond te laten eten. Zo geeft 33% aan dat hun kind meer wordt verleid door ongezond eten dan door gezond eten. Een kwart mist inspiratie en vindt het lastig om gezonde snacks te bedenken voor hun kind. Voor 20% zit het probleem in de prijs: gezond eten is volgens hen duurder.

Onduidelijkheid over dagelijkse hoeveelheid groenten
Twee op de vijf respondenten geven aan dat zij zeker wel aan hun dagelijkse hoeveelheid groenten komen. Evenveel respondenten twijfelen daarover en 20% procent zegt zeker niet genoeg groente te eten. Tegelijk blijkt in Nederland een verkeerd beeld te bestaan over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Slechts een kwart van de respondenten kent de correcte hoeveelheid, namelijk 250 gram. Bijna de helft van de respondenten denkt dat dat 200 gram is.

Een kwart van de ouders zegt er zeker van te zijn dat hun kind niet voldoende groenten eet. 42% twijfelt en slechts een derde zegt zeker te weten dat hun kind dagelijks voldoende groenten eet. Kinderen zelf lijken daar volgens de ouder overigens heel anders over te denken.

De meeste consumenten geven aan dat het hen (meestal) lukt om gezond te eten. De groep die tegen problemen aanloopt, is een stuk kleiner.

Bron: Albert Heijn

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven