Thai Fresh Import richt zich op online marketing en efficiënte verzending van Thaise luchtvracht

"Online bestelportaal zou de consumptie van Thaise importproducten verder kunnen bevorderen"

Thai Fresh Import houdt zich al vele jaren bezig met de import van verse luchtvracht uit de Thaise teelt. Of het nu gaat om durian, Thaise kruiden, gember of wortelgroenten: alles wordt direct na aankomst op de luchthaven van Frankfurt in het laboratorium getest, door de douane ingeklaard, ingepakt, verzameld en direct aan de klant geleverd - meestal winkeliers of restauranthouders. Maar met de vele kookprogramma's op de televisie groeit ook de vraag onder particuliere klanten en hobbykoks. "Daarom activeren we nu een uitgebreide onlineshop", bevestigt Sunit Geppinger, directeur van Thai Fresh Import (rechts op de foto).

De ondernemer heeft Thaise roots en onderhoudt daardoor goede contacten in het Aziatische land. Dit gaf haar de kans om producten van daar naar Duitsland te importeren. In de loop der jaren is 90% van het assortiment hetzelfde gebleven: "Thaise kruiden zoals koriander en basilicum zijn nog steeds populair maar sommige producten, zoals bijvoorbeeld durian, hebben een interessant groeipotentieel."

"Basilicum en pikante basilicum zijn bij ons een constante hit, omdat het in bijna elk gerecht wordt gebruikt. Koriander wordt ook veel gebruikt in de vele kookprogramma's op de televisie. In het algemeen zien we een toenemend aantal Thaise restaurants. Deze trend komt natuurlijk ook ons bedrijf ten goede."

Een toekomstbestendige onlineshop wordt op korte termijn geactiveerd. Als alles volgens plan verloopt, zullen de exotische koopwaar binnenkort alleen nog maar via dit onlineplatform worden verkocht, bevestigt Geppinger. "Op dit moment staat alleen ons logo of de bedrijfsnaam op de productverpakking. Parallel aan de onlinehandel proberen we ook een volledig private label op te bouwen."


Thai Banane Namwa

Verzending via DHL
Thai Fresh Import bedient nu een brede klantenkring van particuliere en commerciële klanten in de gehele Bondsrepubliek Duitsland. "Ons belangrijkste afzetgebied is nog steeds Zuid-Duitsland, vooral omdat we hier één van de weinige leveranciers zijn. We kunnen nu echter wel landelijk leveren. De gesprekken met DHL hebben inmiddels plaatsgevonden, zodat we alleen nog maar per koerier versturen, want anders zou het eten bederven."

Optioneel worden sommige producten apart aangeboden met normale verzending: "Een voorbeeld is de papaja, die niet zo snel bederft. In dit geval zal de prijs weer dalen, maar slechts vanaf een bepaalde hoeveelheid. In het algemeen geldt: hoe groter de bestelde hoeveelheid, hoe goedkoper het wordt."

Voor meer informatie:
Sunit Geppinger
Thai Fresh Import
Bahnhofplatz 5
78315 Radolfzell am Bodensee
Duitsland
(+49) 0176 324 89 889
thaifreshimport@gmail.com
www.thaifreshimport.de


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven