Samenwerking met ZZ2 en Core Fruit om krachtig platform te creëren

Mission Produce gaat samenwerken met Zuid-Afrikaanse Core Fruit en ZZ2

Mission Produce heeft aangekondigd dat het in samenwerking met ZZ2 en Core Fruit een vestiging op zal richten in Zuid-Afrika. Door deze nieuwe samenwerking zal een krachtig handelsplatform ontstaan voor in Afrika geteelde avocado's, waardoor deze toegang krijgen tot snelgroeiende markten, zoals Europa, China en Aziatische landen, en naar verwachting ook toegang tot de Verenigde Staten zullen hebben. 

Nu wereldwijd de vraag naar avocado explosief toeneemt, probeert Mission Produce hierop in te spelen door wereldmarkten een consistente, jaarronde aanvoer te garanderen. Mission Produce brengt haar marketingexpertise, merk en distributienetwerk in terwijl Core Fruit, de grootste Zuid-Afrikaanse AGF-exporteur verantwoordelijk zal zijn voor de logistiek. ZZ2, een Zuid-Afrikaans merk en teeltbedrijf, zal haar kennis van de teelt en het verpakken aanbieden, evenals haar technische ervaring, lokale netwerken, kwekerijen, pakstations en haar samenwerking met Criterion Africa Partners, dat toegang heeft tot grote landeigendommen. 

Rechts: Steve Barnard, directeur van Mission Produce.

Om alle telers in Zuid-Afrika de gelegenheid te bieden deel te nemen aan dit initiatief, zal Mission South Africa regionale verbintenissen aangaan en haar producten inkopen bij vakkundige telers. Naar verwachting zal het functionele ecosysteem dat met deze samenwerking tot stand komt, waarde toevoegen voor telers en bijdragen aan het ontsluiten van het volledige potentieel dat de avocadosector in deze regio te bieden heeft. Mission rekent op een snelle ontwikkeling van de verticale integratie binnen het bedrijf binnen een zeer gunstig afzetvenster.

"Door de samenwerking van Mission Produce en ZZ2 wordt een sterke combinatie gevormd waarmee we blijk geven van ons streven om wereldwijd toonaangevend te blijven binnen de avocadosector en nog verder te groeien. Deze topbedrijven werken in Zuid-Afrika samen aan het versterken van hoogwaardige supplychain praktijken van 'veld tot vork'," zegt Steve Barnard, directeur van Mission Produce. "Zuid-Afrika is vanwege haar geografische ligging, de kwaliteit van haar product en toegang tot Europa en Azië, een ideale bron voor de inkoop."

Rechts: Keith Barnard, vicedirecteur global sourcing bij Mission Produce.

“We hebben in het land een manager aangenomen, Lindie Stroebel, om makkelijker voet aan de grond te kunnen krijgen en een snelle groei mogelijk te maken. Zij zal werken aan het tot stand komen van lokale connecties," zegt Keith Barnard, vicepresident global sourcing bij Mission Produce. "Door onze aanwezigheid in Zuid-Afrika kan Mission Produce garanderen dat haar aanvoer gelijke tred houdt met de toenemende vraag. We streven ernaar onze aanvoer volledig zeker te stellen."

ZZ2 is een oud en gerenommeerd teeltbedrijf dat binnen Zuid-Afrika een iconisch merk heeft op weten te bouwen. De laatste jaren heeft ZZ2 een agressieve groeistrategie voor haar avocadocategorie en overige exportgewassen ontwikkeld. "Gezien de wens van Mission Produce om een sterk wereldmerk op te bouwen, haar hoogwaardige rijpingstechnologieën en vermogen om een wereldwijde vraag naar avocado te creëren en te stimuleren, hebben we de ideale partner gekozen. We kijken er dan ook naar uit om de avocadosector naar een hoger niveau te tillen met Mission Produce aan onze zijde," voegt ZZ2-directeur Tommie van Zyl eraan toe. 

Rechts: Tommie van Zyl, directeur van ZZ2.

Voor meer informatie:
Denise Junqueiro
Mission Produce
Tel: +1 (805) 981-3650 
Email: djunqueiro@missionproduce.com  
www.worldsfinestavocados.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven