Eerste Hollandse kasasperges van The Greenery verkrijgbaar bij Jumbo Foodmarkten

Vandaag zijn bij The Greenery de eerste Nederlandse asperges uit de kas geveild. De koper is Jumbo Supermarkten. Jumbo kocht het eerste kistje met 5 kg voor het symbolische bedrag van € 7.500,- waarna The Greenery en haar telers het bedrag verdubbelde tot € 15.000,-. De opbrengst wordt in samenwerking met de koper gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

KWF Kankerbestrijding probeert, samen met haar vrijwilligers, de dag dichterbij te brengen dat kanker geen dodelijke ziekte meer is, maar helaas is het nog niet zo ver. De missie van KWF - minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten - ondersteunen Jumbo en The Greenery van harte met de opbrengst van de eerste asperges.

Rustige groei zorgt voor heerlijke smaak
De asperges zijn normaliter vanaf medio maart verkrijgbaar, maar - net als vorig jaar - zijn de allereerste asperges bij The Greenery al eind januari verkrijgbaar. De asperges worden geteeld in verwarmde kassen en door te zorgen voor een constante temperatuur groeien de asperges goed."


V.l.n.r.: Ton van de Hoek (Jumbo) neemt de asperges in ontvangst van Jan Walta (The Greenery)


Ton van den Hoek van Jumbo Supermarkten: “In de Jumbo Foodmarkten zorgen we dat eten een belevenis is. Naast het allergrootste assortiment ligt de focus op lekker en gezond. Ook maken we graag ruimte voor primeurs. Voor de échte liefhebbers kunnen de eerste asperges niet vroeg genoeg in de winkel liggen en die wens vullen we nu in.”

Kortste keten voor de beste kwaliteit
Door een toenemende consumentenvraag naar asperges vroeg in het seizoen focust The Greenery met haar telers op een vroege productie en promotie van Nederlandse asperges van goede smaak en kwaliteit. Via de kortst mogelijke route van grond tot consument zorgen onze telers en medewerkers dagelijks dat de vers geoogste asperges hun weg vinden naar de winkels van onze klanten.

Veelzijdigheid van asperges
"Asperges zorgt al jaren dat liefhebbers van het eerste uur beginnen te watertanden bij de gedacht van het traditionele gerecht asperges met ham. Niets mis mee, maar de afgelopen jaren zien we de veelzijdigheid van asperges ook terug in de moderne keuken. Asperges smaken óók heerlijk op een pizza, als saté, hotdog of uit de airfryer. Op www.verseoogst.nl/snacksperge vind je verrassende recepten."

De asperges zijn vanaf dit weekend beperkt verkrijgbaar bij de Jumbo Foodmarkten. De komende weken zal het aanbod geleidelijk toenemen.

Voor meer informatie:
The Greenery
Theo Jegerings
Tel: 0180 656 978
t.jegerings@thegreenery.com
www.thegreenery.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven