Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gijs van Dongen, Nature's Gold:

"Stevige vraag naar witlof voor de tijd van het jaar"

Tholen - Waar de witlofmarkt anders in de tweede helft van januari nog weleens een dalende lijn vertoont, is er op dit moment sprake van een stevige vraag. Dat vertelt Gijs van Dongen van Nature's Gold. "Die vraag lijkt met name gedreven door de tekorten in de landen om ons heen, waar de productie een stuk lager lijkt te liggen."

"Het is altijd moeilijk in te schatten wat er allemaal van invloed is op de prijs, maar het lijkt nu toch dat de schade van wortelluis en de mineervlieg in België en Frankrijk zorgt voor minder productie per vierkante meter. Deze periode staan alle trekbakken en witloftrekcellen vol. Dus het enige wat kan zorgen voor een lagere productie, is de productie per vierkante meter. Minder bakken is niet aan de orde deze periode, iedereen staat vol", aldus Gijs.

"Dit resulteert in stevige prijzen voor de tijd van het jaar. De hoofdsortering wordt rond de 1,30 euro verkocht en het grove lof rond 1 euro. Dat zijn nog geen extreme prijzen, maar het is gelukkig wel ruim boven kostprijs en dat is in deze tijd van het jaar weleens anders", besluit Gijs, die zijn witlof levert aan de Belgische veiling BelOrta.

Voor meer informatie:
Gijs van Dongen
Nature´s Gold Production B.V.
Meirseweg 37
4881 MJ Zundert
T: 0031 (0)76 5974403
gijs@naturesgold.nl
www.naturesgold.nl