"Overzeese export Chinese kastanjes groeit gestaag"

"We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om de Europese markt voor Chinese kastanjes open te breken maar omdat het aanbod aan Chinese kastanjerassen zeer beperkt is, bleef de vraag in Europa tot nu toe vrij zwak. De laatste tijd tonen met name retailers in Duitsland steeds meer belangstelling voor ons product. Toen we onderhandelden met onze partners in Duitsland merkten we dat de vraag naar Chinese kastanjes in Europa gestaag groeit," zegt Dong, manager van Qinnhuangdao Yanshan Chinese Chestnuts.

"De schommelingen van de exportprijzen van Chinese kastanjes hangen nauw samen met de veranderingen in de binnenlandse productie. Vorig jaar viel er vrijwel geen regen in de teeltgebieden waardoor de totale oogst Chinese kastanjes zo'n 50% lager uitviel. De lagere beschikbaarheid zette het evenwicht tussen vraag en aanbod onder druk met als gevolg dat de exportprijs met 30% toenam," legt manager Dong uit. 

"Klanten op overzeese markten hechten echter meer waarde aan de kwaliteit en smaak van Chinese kastanjes dan aan de exportprijs. Naast China zijn ook Korea en Italië grote kastanjeproducenten. De aantallen die in Korea worden geoogst, zijn echter relatief klein en kastanjes uit Italië hebben een dunne schil aan de binnenkant die vrij moeilijk te verwijderen, hetgeen de mogelijkheden voor de verwerking enorm beperkt. Op overzeese markten behoren kastanjes tot een product uit het midden- en topsegment. De prijzen voor Chinese kastanjes lopen op de verschillende markten nogal uiteen en zijn sterk afhankelijk van het land waar ze worden verkocht. Het verschil in prijzen voor hetzelfde ras kan per land behoorlijk groot zijn. Zo worden Chinese kastanjes in de VS en Japan voor €13,06 per kilo verkocht maar bedraagt de prijs in Thailand slechts €5,88 per kilo."

"Momenteel zijn Oost-Azië en Noord-Amerika onze voornaamste exportmarkten. De aantallen Chinese kastanjes die we jaarlijks exporteren, nemen ieder jaar toe. Grote supermarkten in Europa kochten onze kastanjes voorheen in via tussenhandelaren maar de laatste jaren kiezen zij er in toenemende mate voor om de kastanjes rechtstreeks in te kopen bij Chinese kastanjeverwerkers."

"We verpakken onze Chinese kastanjes voor de export voornamelijk in dubbellaagse jute zakken. We kunnen het type verpakking echter aanpassen aan de verschillende eisen van onze overzeese afnemers. Op deze manier hopen we tegemoet te komen aan de specifieke wensen van de diverse markten. Zo verpakken we de kastanjes die bestemd zijn voor Japan over het algemeen in zakken van 80 kilo, terwijl we kastanjes voor de export naar Korea in zakken van 40 kilo verpakken. De zakken die we naar bestemmingen in het Midden-Oosten exporteren, zijn zelfs nog kleiner, zo rond de één tot twee kilo per zak," legt Dong uit. "We kunnen als de klant erom vraagt ook een bio-certificaat aanbieden en een bewijs dat het product op een duurzame en milieuvriendelijke wijze is geteeld."

Qinhuangdao Yanshan Chinese Chestnuts zal deelnemen aan Fruit Logistica in Berlijn. Alle bezoekers zijn welkom in de stand van het bedrijf in hall 26, D-04a. "Het is de eerste keer dat we aanwezig zijn op de Fruit Logistica in Berlijn. We hopen tijdens deze vakbeurs nieuwe Europese klanten te ontmoeten zodat binnenkort hopelijk nog meer landen zullen kunnen genieten van onze heerlijke Chinese kastanjes."

Voor meer informatie:

Dong - Manager

Qinhuangdao Yanshan Chinese Chestnuts Co., Ltd.

Tel.: +86 18712739625 

Tel.: +86 335 7129 281 

E-mail: naomidong@163.com 

Website: www.qhd-chestnut.cn 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven