Andalusische citrusprijzen boven die van het vorige seizoen

Volgens gegevens van de Waarnemingspost voor prijzen en markten van de regering van Andalusië liggen de gemiddelde prijzen die Andalusische citrus tot nu toe in seizoen 2019/20 hebben bereikt, nog steeds op een hoger niveau dan in het vorige seizoen, toen de prijzen bijzonder laag waren. Bovendien zet de opwaartse trend van de prijs zich voort.

Sinaasappelen
In het geval van sinaasappelen is de markt gestagneerd, waardoor ook de oogstsnelheid is vertraagd. De gemiddelde prijs van de sinaasappelen is stabiel gebleven met een gemiddelde stijging van 7,5% ten opzichte van het vorige seizoen.

In het veld worden nog steeds vroege variëteiten van de Navel-groep, met name de Navelina en Washington-Thomson Navel, en van de Witte groep, zoals de Salustiana, geoogst. Het Waarnemingscentrum meldt echter dat "de vermindering van de gemiddelde opbrengst per hectare in het huidige seizoen nog steeds opmerkelijk is als we deze vergelijken met die van de vorige seizoenen."

De aan- en verkoop van de sinaasappelen van de Navelate-Lanelate-groep gaat door, hoewel de verwerking ervan nog niet is begonnen.
De gemiddelde prijs van sinaasappelen in de laatste vier onderzochte weken, namelijk de laatste drie weken van 2019 en de eerste van 2020, bedroeg 0,20 euro per kilo.

Mandarijnen
In het tussenseizoen zijn de Clementines in de eerste week van het jaar verder geoogst. Dit omvat de variëteit Hernandina en een groep hybride mandarijnenvariëteiten, zoals de Clemenvilla en de Nova.

Over het algemeen zijn de gemiddelde prijzen van deze mandarijnen over de laatste twee weken (week 52 van 2019 en week 1 van 2020) stabiel gebleven, met een gemiddelde waarde van 0,43 euro per kilo. De prijzen lopen sterk uiteen, afhankelijk van de variëteit en de handelswaarde, die gebaseerd is op de smaak en fysieke kenmerken van het fruit.

De gemiddelde mandarijnenprijs in de laatste vier weken van het seizoen 2019/20 liggen met 0,44 euro per kilo aanzienlijk hoger dan in het vorige seizoen.

Citroenen
Wat de citroenen betreft, is de gemiddelde prijs van de Fino variëteit de laatste weken gedaald. In week 1 van 2020 is de gemiddelde prijs van citroenen uit Andalusië met 5% gedaald ten opzichte van week 52 van 2019, waardoor er de afgelopen drie weken een gemiddelde daling van 8,5% is opgetreden.

Ondanks deze daling bedraagt de gemiddelde prijs van Fino citroenen in deze vier weken 0,40 euro per kilo. Dit betekent een gemiddelde stijging van 21% ten opzichte van de gemiddelde prijs in dezelfde periode van het seizoen 2018/19 (0,33 euro per kilo) en een gemiddelde stijging van 25% ten opzichte van de gemiddelde prijs in dezelfde periode van de drie voorgaande seizoenen (0,32 euro per kilo).

Bron: diariodesevilla.es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven