Italiaanse kaki's beleven wederom een goed seizoen

Het afgelopen seizoen van de kaki Tipo kan als bevredigend worden beschouwd. Dat is de mening van Raffaele Bucella, verkoopmanager bij het Italiaanse Granfrutta Zani. “Vlak voor kerst werden de laatste kaki’s afgezet en we zijn de tevreden over de afzet en over de kwaliteit van het fruit. Onze gewassen worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit.”

De oogst was 20% lager in vergelijking met 2018, maar gezien het gunstige weer was het verschil niet heel erg groot. “In 2018 hadden we te maken met veel afgekeurde batches en dat was dit jaar gelukkig niet zo.”

Raffaele Bucella en Sandro Zani op archiefbeeld

Op het gebied van verpakkingen is de situatie gecompliceerd. “We bevinden ons in een fase waarin niemand echt goed weet hoe we dit moeten aanpakken. Plastic is inmiddels een synoniem voor de duivel, maar er zijn geen andere alternatieven. We gebruiken nu RPET in plaats van polystyreen, maar bovenal gebruiken we ons gezonde verstand. Voedselkarton mag niet gerecycled zijn. Daarom moeten we gaan nadenken en ons niet laten meeslepen door emoties of de trends van dit moment.”

Granfrutti Zani zal aanwezig zijn tijdens Fruit Logistica in Berlijn, hal 2.2, stand A-08.

Voor meer informatie:
OP Granfrutta Zani 
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA)
Tel.: (+39) 0546 695211
Fax: (+39) 0546 41775
Email: buc@granfruttazani.it 
Web: www.granfruttazani.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven