Lidl Ierland introduceert eerste 100% composteerbare aardappelverpakking

Lidl Ierland heeft in samenwerking met Meade Potato Company de eerste volledig composteerbare aardappelzak in Ierland op de markt gebracht. De zak (2 kilo) Meade White Potatoes is vervaardigd van  duurzaam FSC-gecertificeerd papier dat is verstevigd met zetmeel. Het net in de zak is gemaakt van maïszetmeel en voor de opdruk wordt inkt op waterbasis gebruikt.

'Positieve verandering'
CSR-manager Ciara Sheehan van Lidl Ierland: "We streven naar het leveren van een positieve bijdrage aan het milieu en daarom zijn we  trots dat we als eerste Ierse retailer een 100% composteerbare aardappelverpakking op de markt kunnen brengen. De zak is volledig vrij van plastic en bevat 34% minder papier dan een traditionele papieren zak. De verpakking kan in de GFT-bak worden weggegooid om te worden gecomposteerd. 

Philip Meade, commercieel directeur Meade Potato Company: "De introductie van deze zak levert zowel het milieu als de consument voordeel op. Plastic, dat moeilijk te recyclen is, werd voor deze zak vervangen door papier dat kan worden gecomposteerd en wellicht zal eindigen als meststof voor het telen van nog meer aardappelen." 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven