Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Molenaar, Het Packhuys

"Plasticvrij verpakken met de sleever in Berlijn"

Tholen – Tijdens de komende editie van de Fruit Logistica zal Het Packhuys te vinden zijn op de stands van Packaging Automation, Redpack en Keymac. Dit jaar maakt Keymac Packaging Systems, bekend van sleeve- & kartonneermachines, haar entree op de beurs.

Voor dit jaar hebben we met Keymac een plaats weten te bemachtigen op de Fruit Logistica in Berlijn," vertelt Jan Molenaar van Het Packhuys. "De sleeve, die voor 100% uit karton bestaat, geeft het product niet alleen een mooie uitstraling, maar is, in het kader van duurzame en recyclebare verpakkingen, een mooie oplossing voor het reduceren van plastic op de AGF-afdeling.
Appelen in een 100% kartonnen verpakking

Sleever
Het Packhuys is exclusief distribiteur van Keymac Packaging Systems in de Benelux. Keymac ontwikkelt en produceert al ruim 15 jaar sleevers en kartonneermachines voor het verpakken van maaltijden, vlees, vis en fruit. Het Packhuys leverde deze sleevers voorheen met name in de convenience sector, maar heeft nu dus ook voor het verpakken van fruit een innovatieve oplossing in huis.

Vanuit de markt kwam namelijk de vraag om de gekende verpakkingen met appelen en peren voorzien van krimpfolie, te vervangen door een 100% kartonnen verpakking zonder plastic. Hiermee kunnen we nu met de Keymac sleever een mooie oplossing bieden. De sleever opent de voorgevouwen en gelijmde sleeves en geleidt de schaal met appels door de sleeve heen. Naast de mogelijkheden om de sleeve te bedrukken, geeft het ook een luxere uitstraling mee aan het product in de winkel. Het is niet alleen succesvol met hardfruit, maar deze verpakking is ook mogelijk voor bijvoorbeeld kiwi's, tomaten en avocado's. Tijdens de Fruit Logistica geven wij demonstraties met de sleever en informeren wij bezoekers graag over de verschillende mogelijkheden.

De Keymac sleever kan, afhankelijk van de uitvoering, tot 75 verpakkingen per minuut enkelbaans sleeven. Voor hogere snelheden is er tevens een dubbelbaans variant beschikbaar. De machine is zeer eenvoudig om te stellen naar andere formaten, hiervoor zijn geen wisseldelen nodig. Dit alles is kostenbesparend voor de klant en geeft een grote flexibiliteit naar de toekomst."

Het Packhuys is in Berlijn te vinden op de volgende stands;

Keymac Packaging Systems – Hal 7.1 stand A-03
Packaging Automation (traysealers) – Hal 9 stand C-13
Redpack Packaging Machinery (flowpackers)  - Hal 9 stand F-03

Voor meer informatie
Jan Molenaar
Het Packhuys
Ambachtsweg 18 & 22
4691 SC Tholen
Tel: +31(0)6-53 54 55 76
jan@het-packhuys.com
www.het-packhuys.com