"Europa is nog steeds de belangrijkste exportmarkt voor Chinese gember"

"Het opzetten van overzeese filialen stelt ons in staat om betere diensten te leveren in Europa"

Verse gember is enorm populair op de Europese markt en China is één van de grootste gemberexporteurs ter wereld. De jaarlijkse teelt van Chinese gember is enorm. Bovendien begrijpen de Chinese exporteurs de eisen van de Europese markt.

Een groeiend aantal Chinese exportbedrijven opent filialen in Europa om betere diensten te kunnen verlenen. Yantai Yitian Food is een van deze bedrijven.

Lei Xue sprak onlangs over het openen van buitenlandse filialen: "We hebben kantoren in Nederland en Dubai geopend om tijdig te kunnen reageren op veranderingen in de markt. Dit zal ons helpen om een hoge kwaliteit van dienstverlening te bieden aan onze Europese klanten. Wat onze gemberexport betreft, stelt ons kantoor in Nederland ons in staat om de uiteenlopende eisen die klanten aan verse gemberverpakkingen stellen, beter te begrijpen. We hopen het niveau van onze dienstverlening in Nederland te verbeteren. Onze bezorgingsgraad groeit met 10% per jaar en dat is al enkele jaren zo. De voedingsmiddelen- en drankenindustrie neemt een bepaalde hoeveelheid verse gember af. Daarnaast wordt een toenemend aantal consumenten zich bewust van de gezondheidsvoordelen van gember en blijft de consumentenvraag naar verse gember groeien."

"Wij zijn een exportbedrijf met meer dan 15 jaar ervaring. Wij exporteren voornamelijk verse gember en honingpomelo. Onze belangrijkste exportmarkten bevinden zich in Europa en het Midden-Oosten. Wij leveren al jaren verse gember en honingpomelo aan Europese supermarkten. Al onze certificaten zijn up-to-date: GlobalGAP, GRASP, BRC, SMETA, enz. Wij zijn bekend met de Europese markteisen voor productkwaliteit en gewasbeschermingsresiduen. Ons bedrijf levert producten op basis van de concrete eisen van individuele klanten. We werken samen met lokale telers en letten goed op het gewasbeschermingsmiddel dat gebruikt wordt tijdens het teeltproces. Bovendien leren we de lokale telers hoe ze hoogwaardige en veilige voedselproducten kunnen telen. We hebben een strikt systeem dat ons in staat stelt om elk product te traceren, van de plantage via de verwerking tot aan de retail. Dit systeem helpt ons om klanten ervan te verzekeren dat onze producten veilig zijn."

Lei Xue zegt verder dat de omstandigheden op de markt voor honingpomelo's dit jaar zijn veranderd. "De totale teelt van de honingpomelo's in het seizoen 2019-2020 is gedaald, maar de export van de honingpomelo is toegenomen. Onze export is met 10% gestegen ten opzichte van vorig jaar. In het algemeen blijft de binnenlandse teelt van citrus groeien en nu Rusland zijn markt voor Chinese citrus heeft gesloten, zal de druk op de prijs van citrus toenemen. Alleen China teelt echter voldoende honingpomelo, zodat de positie van de Chinese honingpomelo op de internationale markt vrij sterk is. Als de Russische markt voor Chinese citrus nog steeds gesloten is wanneer het seizoen voor honingpomelo's in 2020 begint, dan zal dit een belangrijk effect hebben op de binnenlandse markt. De Europese markt zal geen grote gevolgen ondervinden, omdat de Europese marktvraag naar honingpomelo vrij klein is, in tegenstelling tot de Russische marktvraag."

"Yitian Food neemt deel aan de Berlijnse Fruit Logistica om de zakelijke mogelijkheden op de Europese markt te verkennen. Alle bezoekers zijn welkom op onze stand in hal 26 op stand D-13."

Voor meer informatie:
Mr. Lei Xue
Yantai Yitian Food Co., Ltd.
+86 535 639 2266 
xuelei@yitianfood.cn 
www.yitianfood.cn 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven