Coliman gaat samenwerking met Golden Aurora aan voor het openen van nieuwe markten

Mexicaanse bananen voor het eerst naar China geëxporteerd

Coliman is op weg om één van de eerste exporteurs van Mexicaanse bananen naar China te worden als onderdeel van een nieuwe strategische samenwerking met Golden Aurora Fresh Trading. De eerste zending zal half februari in Shanghai aankomen en het begin vormen van een hopelijk lange samenwerking. 

In het kader van deze strategische alliantie zal Golden Aurora verantwoordelijk zijn voor het rijpingsproces en de efficiënte afzet van de Coliman-bananen naar groothandelaren en retailers in heel China. 

Coliman Mexico: Focus op duurzaamheid
Voor Coliman staat duurzaamheid centraal bij al haar activiteiten. Coliman, dat zowel biologisch als Fairtrade-gecertificeerd is, hanteert  strenge teeltmethoden die het herstel en behoud van een gezond ecologisch evenwicht van bodem en land bevorderen.

Tot nu toe hebben duizenden in de regio Colima kunnen profiteren van de educatieve, gezondheids- en milieuprojecten die gefinancierd worden met Fairtrade-premies. 

“De waarde die Coliman hecht aan de biologische teelt komt voort uit haar overtuiging dat de impact die wij op anderen en onze planeet hebben van groot belang is," laat een woordvoerder van het bedrijf weten. 

Voortdurende investeringen in faciliteiten, infrastructuur en geïntegreerde toeleveringsketens maken Coliman tot één van de meest vooraanstaande Latijns-Amerikaanse teeltbedrijven. 

Met het oog op de groeiende Chinese markt voor biologische voeding, die in 2024 naar verwachting een waarde van ruim €11,7 mld zal hebben bereikt, hoopt Coliman later dit jaar ook te kunnen starten met de export van biologische bananen. 

Voor meer informatie:

Weili Liu
Coliman
Email: weili@coliman-allfresch.com 
www.coliman.com

Simon Hopkins
Golden Aurora
Email: shopkins@goldenaurora.com.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven